Terapie láskou

74%

Komentáře a recenze 55

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
David O. Russell je podle mne hodně přeceňovaným režisérem,který se jen honí za Oscarama,ale jistý um se mu nedá odepřít. Zde mu to hodně ulehčil scénář,který je velmi dobrý a nabízí nám romantiku tak trochu jinak než jsme normálně zvyklí. Originální,zábavná a plná emocí.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Zajímavý romantický snímek o lidech s psychickými problémy. Je to humorný, zároveň uvěřitelný a velmi dobře obsazený film. Je to místy ujeté, poté se rychle objeví silné emoční scény. Nechybí ani humor a tak nezbývá film označit za velmi dobrou romantickou komedii s nevšedním scénářem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Poslední dobou mám pocit, že se do popředí víc než kdy jindy dostávají ty nejobyčejnější filmy, které se o nic nepokusily, proto nic nezkazily. Což je ostatně nejtrefnější vyjádření k Terapii s láskou. 45 %
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Rozhodně lepší podívaná než poslední Russellův snímek. A dost možná romantika roku (ikdyž to je hlavně z důvodu nedostatku pořádné konkurence v tomhle žánru). Jennifer samozřejmě zamilováníhodná.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
ředně se zdráhám označit tento film za romantickou komedii, kde by se měl podle zažitého klišé vyskytnout ústřední pár obklopený suitou bizarních figur přinášejících humor. Film je spíš žánrovým mixem dramatu, komedie a romance a z obvyklé šablony romantické komedie se skutečně značně vymyká, čímž nemám v žádném úmyslu tento žánr jakkoli snižovat. Natočit dobrou romantickou komedii je jistojistě pořádný kumšt. Velmi diskutovaným tématem, kterému se při hodnocení filmu nelze vyhnout je pochopitelně psychická nemoc hlavního hrdiny. Ačkoli v knize si hlavní hrdina projde mnohem větším peklem, než ve filmové podobě, troufám si tvrdit, že je zde bipolární afektivní porucha zobrazena velmi věrně. Kromě scénáře a hereckých výkonů je však třeba vyzdvihnout také schopnosti Davida O´Russela režírovat film, protože tenhle rozhodně není jednoduchou konverzační hříčkou. Snímek je velmi dynamický, v řadě momentech je záměrně chaotický a obsahuje hned několik špičkově vystavěných a vypointovaných scén. Hodnocení filmu je vždy subjektivní. Film Terapie láskou provází aura mimořádně povedeného filmu a z mého pohledu je naprosto oprávněná. Když jsem film viděl v kině, v řadě za mnou se během závěrečných titulků sebrala parta mladých Slovenek se slovy:,,To bola ale sladká sračka.“
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Jak vidno, žánr romantické komedie je stále plný překvapení a kvalitních námětů. A tím překvapením mám na mysli jednoznačně Jennifer Lawrence, která si nyní hřeje Oscara na prsou naprosto zaslouženě a svým úchvatným výkonem ukázala, že z ní roste nová megahvězda formátu Meryl Streep nebo Angeliny Jolie. Hodně potěšil ale i Bradley Cooper, kterému bych tu zlatou sošku také z fleku udělil, a samozřejmě veterán De Niro, který už má sice nejlepší herecká léta dávno za sebou, ale pořád hraje s velkou chutí a nespornou kvalitou. No a co se příběhu týče, jedná se o skutečně velmi originální a netradiční "rodinné" drama s těmi nejpodivnějšími a citově nejlabilnějšími hrdiny za hodně dlouhou dobu. Skvěle dávkovaný a inteligentní humor, dokonalá chemie mezi Lawrence a Cooperem a neodolatelně uječený obraz tradiční americké rodiny, ve který začínám mít čím dál větší důvěru. A byť je hned jasné, jak to skončí, díky výtečným hercům vyzní tentokráte všechny zvraty mnohem opravdověji a upřímněji. Super film..
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Příběh ze života. Ne vše máte pěkně nalajnované a musíte projít kolotoč sraček než vám život nadělí něco perfektního. Herci neuvěřitelně procítěné a v rámci romantického žánru něco dosud neviděného. Fajn film kterému nemůžu upřít pár výhrad ale jinak prostě fajn film.
hrumsrt
hrumsrt
9 329 bodů
7
Jsou dny, kdy mám pro romantické filmy slabost a skutečně stačí i série klišé, aby to ve mně nějak seplo.. Ovšem v tomhle případě se to tolik Terapii láskou nepovedlo. Postava Pata je super, není to blázen, jen občas si prostě nebere servítky a nejdříve jedná pak až přemýšlí. Proti němu stojí Tiffany, která je možná poslední nadějí na záchranu jeho rozpadlého manželství. Pat je ochotný udělat všechno, aby se vrátily starý časy a pokud je prostředkem Tiffany, udělá pro ni první poslední.. Vlastně se mi líbí jeho vztah manželce, ale jak nám příběh na začátku ukáže, ona si to nezaslouží.. Na Bradleyho se dobře dívá (už delší tobu žeru ten jeho český dabing), což úplně nemůžu říct o Jennifer, která mi tolik nejede a nějak ji mám nastavenou jako takovou feministickou sufražetku (není se čemu divit - Katniss Everdeen/ Mystique), takže najít si k ní cestu jako k hezké ženě je složité. Takovej typicky přimázlej život plenej strastní, který dělá z postav sympaťáky protože chybují.. Je hrozně smutný, že spíš než ten jejich vztah jsem si sledoval super prolnutí s De Nirem, kteří si přenesli chemii z Všemocného... Takže je pro mě závěrečná taneční scéna vrcholem filmu, když vykrystalizuje vztahovou linku, která mě nebaví? Ano, jelikož ten spouštěč zandá zase rozhovor s taťkou.. Tohle není film, ke kterému bych měl tendenci se vracet, ale objevit ho na blind v televizi, milerád si k němu na ten čas sednu. 70%
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Celkem originální romantika, to zase jo, i ten soundtrack ušel a De Niro taky milé překvapení, ale něco mi tam furt chybí. 64%
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6
Ti dva blázni jsou vážně takovým vcelku roztomile trhlým způsobem šílení a Bradley Cooper s Jennifer Lawrence neměli nejmenší problém s jejich ztvárněním, film mi ale přišel vcelku zdlouhavý a nezajímavý - trochu jsem se chytla teprve ve chvíli, kdy hlavní hrdinové začali nacvičovat na taneční soutěž (a hrdinův otec představovaný De Nirem si na ně vsadil). Rozhodně ho ale už nikdy nepotřebuji znovu vidět.