Cesta do zatracení

79%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Tom Hanks je opravdovým hereckým chameleonem. Není snad žánr ve kterém by nezazářil. Vůbec jsem si ho nedokázal představit v gangsterce a on mi svým výkonem opět vyrazil dech. Hodně tomu dopomohl i Sam Mendes, který z režisérské stoličky předvedl nadstandartní výkon a přesně vede své herecké kolegy. Road to Perdition je příběhem o rodině a pomstě. Více takových filmů.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Poklindě laděná gangsterka. Dobrá podívaná bez stovek přestřelek. Příběh je dobrý, ale film mě nezasáhl natolik, abych si řekl, tuhle pecku nezapomenu a pustím si to někdy znovu. Tom Hanks patří k mým nejoblíbenějším hercům, tahle role mu ale podle mě moc nesedí. Celkově - slušných 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
10
Snímek na základě komiksu, který v roce 2006 vyšel i v Česku pod názvem ´Cesta do pekel´. Natočen je famózně se smyslem pro detail v kompozici temné atmosféry, melancholického příběhu a dramatizace. Už ta výprava dává všemu dějství neocenitelnou vizáž své doby. Tady si dali tvůrci setsakramentsky záležet, což se vyplatilo. Mnohé dějové momenty jsou tak výrazně silné, že se veškeré emoce klíčových postav divákovi striktně zavrtávají pod kůži. V jistém smyslu mohou určité momenty nudit, ale to už záleží na úhlu pohledu. Je to gangsterský film, ale ne lecjaký. Jedná se především o citový příběh Michaela Sullivena a jeho syna snažící se diváka chytnout za srdce. Potenciál k tomu má a to nejen vlivem dobré práce režiséra, ale i všech významných herců. Tady se zkrátka zdařilo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Slušná gangsterka. Čistá práce. Možná až moc čistá. Perfekcionismus a preciznost tu dupou na veškeré city, které pak tak trochu šustí papírem.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Nepotrpím si na gangsterky ani na filmy utápějící se v nedostatku světla, nemluvě o tom, že mě prvních čtyřicet minut film neskutečně nudil. Naštěstí se to poté napravilo...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Depresivní a hrůzné drama se špičkovými herci a výbornou atmosférou s řadou vypjatých momentů a především skvělou kamerou. Každopádně myslím, že tohle je film jednou a dost, ostatně víckrát koukat na jasně uzavřený a smutný příběh tohoto typu snad ani netřeba. Jinak labutí píseň Paula Newmana.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Hanks vs Newman, to prostě stačí. Smutný příběh mafiána, který si prošel životním peklem.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
9
Dobrý komiksy jde zpracovat do dobrých filmů? Ano, ale je k tomu potřeba schopný režisér a většinou také spolupráce scénáristy komiksu se scénáristou filmovým. Tenhle film se povedl. Hanks jako skoro vždy odvádí perfektní výkon. Newman je zkrátka legenda a jen jeho přítomnost na place prakticky stačí. Jede Law podal taky dobrý výkon. Mendes věděl co chce natočit a udělal. Kamera Conrada L. Halla byla perfektní. Zima, déšt, pošmourno a beznaděj. Paráda.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Film má skvělou atmosféru, herecké výkony i hudbu Thomase Newmana. Tom Hanks podává výborný výkon jako obvykle. Líbil se mi i Paul Newman. Pozitiv by se našla spousta. Určitě to není nejlepší film, ale 90% si zcela určitě zaslouží. Konec mě dostal. To mi i nějaká ta slza vyklouzla. Nejvíce se mi líbila scéna v kostele a střelba v dešti. V podstatě se dá říci, že každý druhý záběr je uměleckým dílem.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Kupodivu jsem celkem spokojenej s Mendesem. Takovej Muž v ohni ve třicátých letech. Jediný co tomu chybělo k dokonalosti byla hudba která mi přišla jako k rodinnýmu filmu a do toho to má Road to Perdition fakt daleko. 70%