Jen Bůh odpouští

56%
Jen Bůh odpouští
Plakát traileru

Před deseti lety Julian zabil policajta, ale podařilo se mu utéct. Dnes je z něj jeden z největších drogových dealerů v Bangkoku. Když Julianův bratr zabije prostitutku, policie si pozve na pomoc Changa – Anděla pomsty, který dovolí otci zavražděné, aby ho osobně zabil. Tím však rozpoutá peklo, protože do situace se vloží Julianova matka, šéfka jedné z nejmocnějších kriminálních organizací, která Juliana vysílá pomstít svého bratra.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Pro mnohé velmi těžkopádný snímek s enormně pomalým tempem vyprávění, avšak s atmosférou tak hustou, že by se dala krájet. A to doslova. Příběh o pomstě a odpuštění s takovým pochmurným tónem snad ještě uveden nebyl. Syrová dominantnost vede celou dějovou linku přes artové rozhraní, ale nebojí se brutálního násilí a mučivého aspektu. Příjemné melodické karaoke popěvky už jen symbolizují přirozenou nevinnost. Uměleckou hodnotou zde ztvárněnou je hlavně minimální počet vyřčených slov. Tady se opravdu mluví jen když musí, takže hloubku vyprávění dodává hlavně mistrovská obrazová stránka věci. Divák  zde musí být  na pozoru a opravdu sledovat všechny aspekty děje, jinak se vtom velmi rychle ztratí a nebude vědět která bije. Rozhodně to není snímek pro každého. Divák očekávající rychlé tempo a hlavně svižnou akci bude mít s tímto snímkem nemalý problém.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Musím si rozmyslet, jestli to bylo míněno jako humor, nebo jako filosofování. Pokud humor, tak za čtyři. Pokud filosofování, tak mnohem, mnohem méně. Vlastně je to prodloužená verze tohohle http://www.youtube.com/watch?v=X21mJh6j9i4. / S rozmyslem a dosavadními zkušenostmi s Refnem (Drive, Bronson, Valhala) docházím k názoru, že záměrně ten film směšný rozhodně není. Pak se nabízí otázka, jak ohodnotit film, kterým jsem se královsky bavil, ale to proto, že je bizarním způsobem špatný. Protože Refn není Ed Wood, nejspíš to vypadá spíš na nižší hodnocení.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Refn zkouší, co divák ještě vydrží. Kdyby nepřiletěla KS Thomas, tak ve filmu snad padne všehovšudy jen 5 vět. Jinak první půle ještě docela v pohodě - pořád tak nějak ve mně udržovala zvědavost, co bude dál a navíc ta kamera a tajuplné pohledy ještě nenudily, ošem druhou půlku jsem už celkem odzíval. 4.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Only God Forgives (více)
  • Francie Jen Bůh odpouští
  • Francie Only God Forgives
  • Francie Ainult Jumal andestab
  • Francie Az irgalmatlan
  • Francie Len Boh odpúšťa
  • Francie Solo Dio perdona
Premiéra v ČR:
6. 6. 2013
Distributor:
HCE
Země původu:
Francie, Dánsko
Rozpočet:
4,8 mil. USD
Tržby:
10,34 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění