V zajetí démonů

82%
V zajetí démonů

Hrůzostrašný případ z domu v Amityville nebyl první - ještě dříve došlo k záhadným děsivým událostem v Harrisville. Film „The Conjuring“, natočený podle skutečných událostí, vypráví hrůzný příběh světově proslulých vyšetřovatelů paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenových, kteří byli pozváni na odlehlou farmu, aby pomohli rodině terorizované temnými silami. V nejhrůzostrašnějším případu svého života jsou Warrenovi nuceni utkat se s mocnou démonickou bytostí. Celovečerní film společnosti New Line Cinema byl natočen podle záznamů, které o případu pořídil manželský pár vymítačů démonů Ed a Lorraine Warrenovi.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
9
Po Insidious opět trefa do černého!. Wan prostě své řemeslo umí a v této hororové lahůdce to znovu dokázal. Film založený na "skutečných" událostech,který odkrývá snad jeden z nejděsivějších případu co kdy Ed a Loraine Warrenovi řešili. Člověk si říká jestli má tohle aspoň sebemenší reálný základ,tak jsou ti Warrenovi normální? Kdo by chtěl dělat takovou práci? Já myslím,že nikdo. Ale zpět k filmu. Wan skvěle buduje atmosféru podloženou skřípěním houslím a záběry kamer,které scénu zabírají z těch nepříjemnějších pozic. Filmu se nedá vůbec nic vytknout. Na minutu přesně načasované lekačky a ideálně vybraná ústřední dvojce v podobě Very Farmiga a Patricka Wilsona. Děsivé a dokonalé 90%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Snímek v podstatě spojuje dvě velice známé dějové linky do sebe a tím je motiv strašidelného domu a vymítání ďábla. A nedopadlo to zle. Sice je to už po všech těch filmových zpracováních značně předvídatelné, ale proč si tím kazit zážitek. Prostě vypnout a myslet je na toto. Dějství se rozběhne nevinně a po seznámení všech patřičných postav se začne atmosféra pomalu zahušťovat a dramaticky zatemňovat, až se dočkáme nervydrásajícího finále, které pochopitelně skončí tak, jak skončit má. Příběh sleduje paranormální vyšetřovatele a oběti, čímž dosáhne úroveň intenzity a děsivosti. Snímek je na velmi vysoké úrovni a nelze tomu nic upřít. Takže zhasnout všechna světla, naprostý klid a zapnout Play. Do rozsvícení lampičky dávám dvacet minut.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Zajímalo vás, jak by vypadalo Paranormal Activity, kdyby nešlo o found footage? Nezajímalo? No... stejně to máte šanci zjistit. Čekal jsem docela hodně vzhledem k zahraničnímu přijetí a první třetina se mi velmi zamlouvala. Bohužel se to jaksi nikam nevyvine a závěr je dějově vyloženě nedostatečný. Chápu, že vymyslet v hororu něco nového je takřka nemožné a originalita už se projevuje výhradně prací se známými schématy. S tím nemám problém, ale ani na téhle úrovni nenabízí V zajetí démonů cokoliv zajímavého nad rámec řemeslného zvládnutí jednotlivých scén. Scenáristická lenost zachází tak daleko, že když v jedné místnosti pět lidí vymýtá démona, ve vedlejší je hrobové ticho a může se v ní odehrávat současně něco jiného - tímhle film obecně hodně trpí a bije to do očí natolik, že nejspíš musí jít o záměrné narušení logiky. Stejně tak všechny postavy se chovají velmi hloupě, někdy až surreálně nesmyslně (bouchání na zdi místo úprku do sklepa, aby byl čas na strašidelnou scénu). Až by v tom člověk hledal záměr. Řemeslně zručné lekačky, když nejsou nabaleny na zajímavou záminku ke strachu, mě moc neohromují. Přesto nejsem nějak naštvaný, spíš mě to mrzí.

Dodatečné informace

Původní název:
The Conjuring (více)
  • USA V zajetí démonů
  • USA The Conjuring
  • USA The Warren Files
Premiéra v ČR:
25. 7. 2013
Distributor:
Warner
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
13 mil. USD
Tržby:
320,41 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
V zajetí démonů je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce V zajetí démonů


Podobné


Powered byJustWatch