Velká sázka o malé pivo

65%
Velká sázka o malé pivo
Velká sázka o malé pivo
Oldřich Kaiser a Jiří Lábus v komedii o jedné neobvyklé obchodní transakci. Film vychází ze skutečné události, kdy se proslulý podvodník, špion a padělatel Josef Jelínek, zvaný Harry, v roce 1931 úspěšně pokusil o grandiózní podvod - prodej Karlštejna. Gustav Oplustil si vzal tento podvod za předlohu ke svému televiznímu filmu, který režíroval Vít Hrubín.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Film, který má dobré, ale i velmi slabé momenty. Mě ničím extra nezaujal. Fenomenální počin jednoho podvodníka, který dokázal prodat Karlštejn by se dal zpracovat daleko lépe. Spojení J.Císlera, O. Kaisera a J.Lábuse nezafungovalo jak by mělo a vznikl z toho průměrný, avšak koukatelný snímek.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
5
Televizní komedie, která se tváří vážně a je odvyprávěna estrádně. Kombinace zvláštní, ale nezajímavá. Nefunguje to jako komedie, ani jako drama. Písně vytváří rušivý dojem, což nepřidává na údajné zábavnosti. Příběh je inspirován skutečnou událostí, ale pozor, není mu věrný. Studiovost snímku je hodně viditelná, takže vizuální dojem je spíše divadelní. Herecké výkony našich předních herců jsou vcelku dobré. Zajímavý námět nebyl zcela využit, což je škoda. Mohl to být daleko lepší biják, byť televizní.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
7
Klenot počátku 80. let. Bartošová, Šplechtová, Císler, Kaiser, Lábus, Somr, Holý, Hrubý a další - paráda. Na tehdejší dobu zábava a osvěžení. Od skutečného "prodeje" Karlštejna uběhlo v roce 1946 sice již patnáct let, ale to na kvalitě tomuto dílku neubírá.

Dodatečné informace

Původní název:
Velká sázka o malé pivo (více)
  • Československo Velká sázka o malé pivo
  • Československo Jmenuji se Karl Stein
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění