Svatební cesta do Jiljí

80%
Svatební cesta do Jiljí
Plakát traileru
Poprvé se potkali v příšeří biografu a hned si omylem stačili vyměnit tašky a odejít s nimi domů. Podruhé se "našli" u okénka Ztrát a nálezů, kam slečna Petra přišla Tomášovi Krchňákovi připomenout, že podle jeho ztraceného diáře by právě v tomto okamžiku měl sedět v zubařském křesle. V témže duchu známost, stále ještě svobodného, pětatřicetiletého, značně roztržitého vědeckého aspiranta Krchňáka a romanticky založené slečny Petry pokračovala až do dne, kdy se Tomáš odjel podívat za rodiči na venkov. Doma jej uvítala bábovka a dobře míněné rady, začínající u Tomášovy kandidátské práce a končící u maminčina povzdechu, že vnoučků se asi už nikdy nedočká. Když nakonec Tomáš vyhrkl: "Já se budu ženit", rodinný rozhovor mžikem nabral jiný směr. Člověk by se měl ženit s rozmyslem, varoval před zbrklostmi otec. Toho druhého nejlíp poznáš, když s ním cestuješ. Oni dva s maminkou například jeli na (před)svatební cestu do Jiljí. Když Tomáš půjde v jejich šlépějích, nemůže nic zkazit. Obzvlášť, když se na cestu vydá ještě před svatbou.



Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Komedie prakticky o dvou hercích. Zatěžkávací zkouška předmanželského páru v podobě dovolené v přírodě. Film je pohodový, kolem hezká příroda a Libuše Šafránková je jako vždy roztomilá. Pohodový filmík, který neurazí, ale podruhé bych si ho nepustil. 70%.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
4.5
Josef Abrhám a Libuška Šafránková jsou tady ještě mladí a krásní, příroda nádherná, ale jinak mě tento film nudí. A jak se všichni rozplývají nad tím, jak že je to vtipné, tak mně to tak vtipné, abych se tomu smála, nepřišlo. Bohužel! Prostě mi to nesedlo. Taková naivní, velmi nenáročná komedie. Podle mě je to taková normalizační slátanina. Ale lidem se to, jak vidno, líbí. Tož ať si to tedy užijí!
Cettlovka
5 032 bodů
10
Strašně vtipná komedie. Dvojice Abrhám - Šafránková zde neskutečně perlí.

Dodatečné informace

Původní název:
Svatební cesta do Jiljí (více)
  • Československo Svatební cesta do Jiljí
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění