Star Trek III: Pátrání po Spockovi

67%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Třetí dobrodružství lodi Enterprise se mi líbilo. Na scénu nastoupili zlí Klingoni, k tomu vražedná planeta Genesis a Spok se vrací netradičně na scénu. Kvalita efektů se opět posunula nahoru, tento díl je sice ponurejší, ale za mě spokojenost.. 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Film naprosto bez napětí. Kirk zoufale oplakává smrt Spocka, který není mrtvý, ale další smrti jsou až směšně nezajímavé, i když by měly být alespoň pro Kirka ještě víc devastační. Nimoy musí být dost egocentrik, když celý celovečerák založil jen na tom, že ho chce publikum zpět.
Fingon
16 886 bodů
6
Pátrání po Spockovi nejvíc ocení zažraní Trekkies (mezi které se nepočítám), pro normálního diváka je tento díl jen o něco menší nuda než film první. Silný důraz je kladen na vulkánské rituály, více se tu užívá klingonština a taky se dostaneme do federačního baru a zadržovací cely (co se prvního týče, v tom Star Wars rozhodně vede). Kataklyzmatická událost na planetě Genesis pak zase dává připomenout na Horu osudu, jen ten Prsten chybí. Ale nezoufat, následující díl je o dost lepší.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
traduje sa ze kazda neparna cast star trekovskych filmov je tragedia ale tak zle by som to nevidel. patranie po spockovy je po epickejsej a akcnej dvojke navrat opat k viac televiznejsiemu stylu kde sa dost vykecava a akcie je pomenej. nimoy si vydupal od producentov reziu tejto casti a vdaka tomu ze ide o jeho debut je obcas citit problemy s tempom a hlavne do oci biju nezvladnute akcnejsie momenty...
evismaior
evismaior
4 254 bodů
9
Druhý díl dal jasně najevo, že se Spockem se divák ještě setká a stalo se. Trochu komornější film - s ohledem na zjištění, že Entreprise vlastně potřebuje jen hrstku lidí k tomu, aby se dala řídit (a to i ve značně rozkuchaném stavu), konkrétně tedy jen zdravé jádro staré známé posádky, která ji ukradne z doku a vydá se zpět k sebezničující planete Genesis, aby se McCoy zbavil nechtěného vetřelce ve vlastní mysli. Protivníka tentokrát tvoří Klingoni, kteří by se rádi zmocnili té úžasné zbraně, jakou by projekt Genesis mohl být. Prostě starý dobrý Star trek.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
7.5
Méně akční propojení druhého a čtvrtého dílu, které tvoří svým způsobem trilogii. Film je pomalejší, ale o to více se dozvýme o reáliích ze světa Star Treku.
Ciiiri
Ciiiri
949 bodů
7
Dvojka lepší. Některé šokující zápletky, co jsem fakt nečekala. SPOILER: Moc hezké ukradení lodi. Smrt Kirkova syna jsem fakt nečekala. Ovšem stále lepší než jednička. Jsem osobně zvědavá na další filmy, co mě čeká. A s čím vlastně budou létat. Ale doporučuji.
Tomas.Abi
Tomas.Abi
706 bodů
4
Velké zklamání. Po prvních dvou filmech, které nám snažili přinést zajímavý a komplexní příběh, přichází pouze nuda. Nevybavuje se mi žádná myšlenka či idea, kterou by nám tento film přinesl, o což se většinou Star Trek snaží. Pro mě šlo o příjemnou ukolébavku, u které jsem příjemně prospal odpoledne. Doporučuje 8 z 10 nedělních poobědových spáčů.