Amazing Spider-Man 2

61%

Komentáře a recenze 66

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Tentokrát půjdu rád proti proudu a dám 75%. Nechápu to nízké hodnocení,nejspíš už jsme všichni tak trochu rozmlsaní komiksovými adaptacemi jako je nový batman,nebo filmy od Marvelu. Ale Spider Man je určený pro všechny,ať už jste děti či dospělý. Andrew mi jako Spider man sedí,mám rád jeho pojetí puboše,který si i ve vážných situacích udělá chvilku pro vtípek. Celkově mě příběh bavil a rozhodně mě nenudil,ba naopak mi film utekl závratnou rychlostí. Akce i efekty jsou super a co se týče zbylého castingu,tak to jsem bez výhrad. Všichni působí přirozeně a i když to není zrovna na čistých 5* nemohu jinak,protože Spidey si prostě takové nízké hodnocení nezaslouží. Vždyť je to první super hrdina ke kterému jsem se dostal a nikdy bych na něj nedal dopustit.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
Největší pavoučí nuda v historii a za mě nejslabší Spider-Man. Dvě hodiny dejového zdaru a šedi a čekání na závěrečný souboj. Hlavní padouch vizuálně zajímavý, charakterově prázdný a horkou jehlou spíchnutý. Žalostně málo akce a malá náplast na pavoučí bolístky až v samotném závěru. Tohle je na Spider-Mana prostě málo..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Na úrovni scénáře plné debilit a nedotaženosti, ale jinak především charismatické. A já se nemám potřebu nevrtat ve filmu, který mě baví. Na rozdíl od sterilizovaných marvelovek, které se snaží tvářit chytře, ačkoliv jediné, co umí, je odkazovat na notoricky známé filmy (koukám se na tebe, kapitáne), má tohle opravdu něco v sobě, skvěle to pracuje s herci a razí si to svojí vlastní cestu kašlající na trendy současných komiksů. Nejlepší je to právě coby ozvláštnění a kontrast oproti všem těm hloupým filmům, co přesvědčují hloupé lidi, že jsou chytří, když je ocení (furt na tebe koukám), protože Spider-Man si nehraje na nic jiného než dobrou zábavu, kterou (po většinu bohužel přestřelené stopáže) opravdu je, zábavu. Jen by to chtělo víc prostoru pro záporáky, kteří se v podstatě jen míhají. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
První Webbův Spidey mi celkem sednul, ale teď si říkám, jestli to nebylo jen chvilkovou slabostí, protože TAS 2 je prostě nudný. Jasně má světlé chvilky (Foxxův Max a mladý Osoborne), ale romantika skřípe (s podivem když ti dva tvoří pár i ve skutečnosti) a linie s otcovou kabelou je až nechtěně humorná. 5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
V podstatě normální profesionální blockbuster podle comicsu, těžko tomu vytýkat něco, co tam nikdy být nemělo. Hlavní herci jsou každopádně bezva.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Čekal jsem trochu zralejšího a vyspělejšího Spider-Mana. Pro mě je toto pokračování spíše digitální dětská pohádka. Vizuál dost nápadný a okatý. Boj s ''elektronkem'' dost nezaujatelný a pro mě trochu i nudný. Celkem je film poslabší od předchůdce, ale dalo se na to přes menší zklamání koukat.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
2
Totálna sračka
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Když jsem to tenkrát viděl, přišlo mi to jako nejlepší Spidermanův film, protože příběh ač je jednoduchej a sleduje jenom další kapitolu ze života Spidermana (což je dobře, protože cokoliv většího by jistě posrali), tak to dělá velmi efektně. Akční scény jsou stylový a vizuálně pestrý. Snad nejlepší co se hraných S-Manů týče. Když jsem včera koukal na trailer, tak jsem jsem byl až překvapen, jak přeefektovanej je. Tenkrát jsem ho neviděl a teď mi došlo, že v něm ukázali víc, než měli. Tenkrát mě potéšilo, že to končí hrdinovo neúspěchem.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Solidní v detailech, sebejisté v akci, s parádním 3D (to je stále extrémní vzácnost) a jedním zatraceně silným a dospělým momentem. Na druhé straně se film drolí díky nezajímavým záporákům a nejasné cílovce. Někdy je úmyslně komiksově naivní (jako když se malé dítě postaví pro záporákovi), jindy jen vyloženě béčkově hloupý (během pádu letadla se uploaduje soubor na internet... a to někdy v roce 2000!), k tomu teenagerovská romance jak z Dawsonova světa a až příliš tlačené hlášky, které především v první třetině dělají ze Spider-Mana namyšleného fracka. V rámci celku nicméně převládají pozitivní dojmy. Konečně se odvyprávěl nový příběh, tempo příliš nestagnuje a když už se má něco dít, je rozhodně na co se koukat. Kdyby nebyl Electro politováníhodný chudáček ale důstojný soupeř, bylo by to na 80%. A potitulková scéna je vyloženě tragická.
  • akce
  • triky
  • osudový zvrat
  • celkové tempo
  • roztěkaný styl
  • nudní záporáci
  • občasná naivita
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Lepší jako jenička, to asi jo, ale když jsem si po hodině a půl řekl, dělo se tam vlastně něco? Jo, jedna vítací akční scéna záporňáka, tak jsem si řekl, kde je chyba? Spidey je stále ten přišláplej chcípáček, kterýho by si podal snad každej hrdina od Marvelů (i ten křeček ze Strážců galaxie). Na druhou stranu, než se Jamie Foxx přeměnil, tak hodně dobrej nečekanej hereckej výkon, taky to je Pan herec. Každopádně zlatej starej Spider-man. SumaSumárum - 42%