Amazing Spider-Man 2

61%
Amazing Spider-Man 2

Odjakživa všichni víme, že největší bitva, které se Spider-Man kdy zúčastnil, se odehrává v jeho nitru: konflikt mezi obyčejnými povinnostmi Petera Parkera a výjimečnou zodpovědností, kterou na svých bedrech nese Spider-Man. Ve filmu The Amazing Spider-Man 2 ale Peter Parker zjišťuje, že před ním stojí ještě náročnější střet. Být Spider-Manem je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen. Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro, je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn, uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp.




Recenze: Amazing Spider-Man 2

Kinobox.cz
70%

Oproti jedničce nabízí Amazing Spider-Man 2 značný pokrok. Do budoucna by si to jen chtělo ujasnit, zda má být cílen na fandy komiksu, teenagery nebo starší diváky. Zvolený kompromis působí poněkud schizofrenním dojmem a pokud se jednička zavděčila hlavně mladým, dvojka už to bude mít mnohem složitější.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Tentokrát půjdu rád proti proudu a dám 75%. Nechápu to nízké hodnocení,nejspíš už jsme všichni tak trochu rozmlsaní komiksovými adaptacemi jako je nový batman,nebo filmy od Marvelu. Ale Spider Man je určený pro všechny,ať už jste děti či dospělý. Andrew mi jako Spider man sedí,mám rád jeho pojetí puboše,který si i ve vážných situacích udělá chvilku pro vtípek. Celkově mě příběh bavil a rozhodně mě nenudil,ba naopak mi film utekl závratnou rychlostí. Akce i efekty jsou super a co se týče zbylého castingu,tak to jsem bez výhrad. Všichni působí přirozeně a i když to není zrovna na čistých 5* nemohu jinak,protože Spidey si prostě takové nízké hodnocení nezaslouží. Vždyť je to první super hrdina ke kterému jsem se dostal a nikdy bych na něj nedal dopustit.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Největší pavoučí nuda v historii a za mě nejslabší Spider-Man. Dvě hodiny dejového zdaru a šedi a čekání na závěrečný souboj. Hlavní padouch vizuálně zajímavý, charakterově prázdný a horkou jehlou spíchnutý. Žalostně málo akce a malá náplast na pavoučí bolístky až v samotném závěru. Tohle je na Spider-Mana prostě málo..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Na úrovni scénáře plné debilit a nedotaženosti, ale jinak především charismatické. A já se nemám potřebu nevrtat ve filmu, který mě baví. Na rozdíl od sterilizovaných marvelovek, které se snaží tvářit chytře, ačkoliv jediné, co umí, je odkazovat na notoricky známé filmy (koukám se na tebe, kapitáne), má tohle opravdu něco v sobě, skvěle to pracuje s herci a razí si to svojí vlastní cestu kašlající na trendy současných komiksů. Nejlepší je to právě coby ozvláštnění a kontrast oproti všem těm hloupým filmům, co přesvědčují hloupé lidi, že jsou chytří, když je ocení (furt na tebe koukám), protože Spider-Man si nehraje na nic jiného než dobrou zábavu, kterou (po většinu bohužel přestřelené stopáže) opravdu je, zábavu. Jen by to chtělo víc prostoru pro záporáky, kteří se v podstatě jen míhají. 3 a 1/2


Dodatečné informace

Původní název:
The Amazing Spider-Man 2 (více)
  • USA Amazing Spider-Man 2
  • USA The Amazing Spider-Man 2
Premiéra v ČR:
24. 4. 2014
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
200 mil. USD
Tržby:
708,96 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Amazing Spider-Man 2 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Amazing Spider-Man 2


Podobné


Powered byJustWatch