Svatba mezi citróny

60%

Komentáře a recenze 9

Dle relevance
N
80%

Všetečné divačky si asi postěžují, že rychle stárnoucí Brosnan už nevypadá jako uhrančivý Bond a tu a tam má na kůži fleky, ale hraje dobře. Paprika Steenová si vychutnala onu sexuálně agresivní příbuznou a příjemně působí smutná Trine Dyrholmová, snášející rány osudu.

T
80%

Anders Thomas Jensen napsal velmi ženský scénář, ale v tom nejlepším slova smyslu. Nechci prozrazovat jednotlivé dějové zvraty, jen snad tolik, že od začátku až do konce se v této komediální romanci dějí originální humorné zvraty, které rozehrávají další a další reakční scény, které film posouvají dál a dávají mu smysl.

F
70%

Přesněji řečeno, rozehrávky situací jsou tradičně hollywoodské, ale konflikty a dramata, které z nich vyvěrají, jsou nejen dobře zahrané a zrežírované, ale povětšinou i ZAJÍMAVÉ A ORIGINÁLNÍ svými drobnými nuancemi, upřímností a všudypřítomnou špetkou depresivní drsnosti, na kterou v hollywoodu nejsme zvyklí.

F
70%

Svatba mezi citrony je příkladem tzv. "feelgood filmu". Všechny chyby mu rádi odpustíte, protože se při něm skvěle pobavíte a po zhlédnutí budete mít lepší náladu. Je také naprosto ideálním snímkem pro nějaké to rande. Ona bude spokojená s tím, jak vše dopadne a že tam je Pierce Brosnan, on se pro změnu nebude cítit jako nutný doprovod a ocení nepřeslazenost snímku a vkusně podaná klišé.

b
70%

I při (hodně) dlouhé stopáži (112 min.) se návštěvník kina prostě nenudí a ani mě, který u všech snímků podobného typu sleduje hodinky přibližně po hodině, nenudila ani jedna z částí důmyslně sestavené skládačky vykonstruované Susanne Bierovou, dánskou přední režisérkou, jenž je považována v této zemi za velmi vlivnou, co se týče této oblasti.

Č
65%

Jenže scénář a příběh jsou silnou Achillovou patou. Ne proto, že by něco z toho bylo nějak hrozné, spíš se obojí z většiny snadno zapomene a skoro dvě hodiny jsou vzhledem k námětu překvapivě moc.

T
60%

Herci jsou sice skvělí, ale scénář, na kterém se snaží stavět, je příliš standardní (přitom ho napsal dvorní scenárista Bierové Anders Thomas Jensen). A především – škatulka romantické komedie je sice v tomto případě splněna, ale to už musíte být extra talent, abyste v tomto žánru nějak výrazně zazářili.

M
25%

Svatba mezi citróny je ostudně předvídatelný a plochý film, jehož název v originále "Plešatá kadeřnice" je na celém projektu to nejzajímavější. Pokud vás samozřejmě nevzrušuje povadlé chlupaté panděro exagenta 007 Brosnana nebo holohlavá Dyrholmová.