Prokletí žlutozeleného škorpiona

70%
Prokletí žlutozeleného škorpiona

Film najslávnejšieho filmového neurotika Woodyho Allena sa podobne ako viacero snímok jeho posledného obdobia vyznačuje fantastickým námetom spracovaným formou bláznivej komédie. Autorova psychoanalytická spoveď ustupuje do úzadia v prospech príbehu. V tejto snímke si Allen zahral poistného detektíva, ktorému kontruje Helen Hunt ako ambiciózna členka nového vedenia poisťovne. Obaja sa stanú obeťou kúzelníka Zoltána, ktorý ich počas svojho predstavenia zhypnotizuje a i po jeho skončení naďalej využíva na krádež šperkov. Komické situácie vznikajú nielen v dialógoch Allena a Hunt, ktorí sú v hypnóze do seba zamilovaní, ale aj z faktu, že Allen vyšetruje prípad, ktorého je sám páchateľom.



Scénář:

xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Živější a příjemnější než posledních zhruba pět Allenů. Že to Woody považuje za svůj nejslabší film? To ani náhodou! Už pěkných pár scénářů Woody vztah mezi mužem a ženou nerozvedl tak zajímavě, přestože to tak možná na první pohled nevypadá.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
40. léta a Woody jako detektiv pojišťovny na stopě bezchybného zločinu. Skvělými dialogy (špičkování s Helen Hunt je dokonalé) Allen vůbec neštetřil a výsledkem je hodně pohodová retro komedie, která kromě zminěného boduje i luxusní femme fatale Laurou Kensington (Theron). 8/10
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Typický Allen. Naprosto absurdní příběh vyvážený božskými dialogy, inteligentním humorem a řadou nezapomenutelných hereckých výkonů. Dominuje samozřejmě samotný Allen, který vytvořil s výbornou Helen Hunt přímo elektrizující dvojku, ale hodně potěší i Dan Aykroyd a nádherná Charlize Theron, která musela přijetím své role udělat speciálně Woodymu velkou radost. :-) Až uvidím nějakou nepovedenou Allenovku, tak snad půjdu na vyšetření, jestli se mnou není něco v nepořádku.

Dodatečné informace

Původní název:
Curse of the Jade Scorpion, The (více)
  • USA Prokletí žlutozeleného škorpiona
  • USA Curse of the Jade Scorpion, The
Premiéra v ČR:
22. 11. 2001
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění