Charlieho malá tajemství

79%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Charlieho malá tajemství je možná nejlepším teenagerovským romantickým snímkem,který je ve svém nitru velmi silný,milý a dojemný. No a samotný závěr? To se prostě musí vidět! Herci až jsou ještě mladí,tak předvádí impozantní výkon a Emma Watson? Absolutně kouzelná!
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Jeden z těch lepších teenagerovských filmů. Že by mě to posadilo na kolena to zase ne, ale kvalitu film má. Možná naštvu hodně lidí, ale nechápu, proč v každém podobném filmu musí být poslední dobou alespoň jeden gay. Ne, že by mě to pohoršovalo, ale je trošku přegayováno. 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Pohled na dobu dospívání zase o něco jinak. Hlavním aktérem příběhu je nesmělý Charlie mající za sebou zrovna ne výrazné dětství, na jaké by rád vzpomínal. Právě jeho si vezmou pod křídla dva noví kamarádi a přivedou ho do reality všedního života. Především mu ukáží, jak výhodné je mít přátele a co všechno se s nimi dá zažít. A to samozřejmě není všechno. Daná problematika je daleko více obsáhlejší, takže je už předem jasné, že tady je středem pozornosti především vážnost situace v moralizačním kabátě. Scénář je napsaný naprosto srozumitelně s cílem pro porozumění dospívajících lidí k zamyšlení. Pokud se někdo z diváků někdy cítil bezvýznamný nebo měl nějaký problém s jinými lidmi, může být pro něj tento snímek hluboce inspirativní a to i v mnoha odvětvích po emocionální stránce. Děj je tedy srozumitelný a přívětivě plynulý. Snímek naopak není pro ty, co se ve společnosti honosí vysokými rameny své důležitosti nad vším a nad každým. Jemu tato problematika naopak vůbec nic neřekne a snímek se tak pro něj stane velice nudnou záležitostí. Celý koncept je pro cíleného diváka v zájmu mu takto tak trochu pomoct. Je to film o obtížnostech dospívání a zvládání změn při hledání své vlastní identity. Povzbudivé, poučné, a jak bylo zmíněno výše, hluboce inspirativní.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Multivitaminový džus, který chutná docela obstojně, dokud o jeho příchuti nezačnete přemýšlet a nezačne vám docházet, kolik chemie bylo potřeba k jejímu docílení. Mám docela rád indie hypy a Lerman mi vždycky přišel jako sympaťák, ale tenhle film ve mně nevzbudil jedinou emoci ani moc úsměvů. Jde jen o umělý a docela sterilní mustr.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Film, který vyvrací léta zažitou jistotu, že teenegerská romantická dramedy = těžký filmový průser. Stephen Chbosky si podle své (údajně výborné) knihy natočil skvělý filmový debut, ze kterého musím vypíchnout Ezru Millera, který pravděpodobně patří mezi top 5 nejlepších mladých herců současnosti. 9/10
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Nevěřil jsem, že mě americká pubertální reklama na cukrovou vatu dokáže nějak zasáhnout, ale tohle mělo vážně sílu. Je to sice jenom další variace na stokrát ohrané téma a s příchodem závěrečných titulků shledáme, že jsme se nedopracovali k ničemu překvapujícímu nebo duševně hlubokému, ale způsob, jakým je tenhle příběh o důležitosti přátelství natočen, si mě jednoznačně získal a připravil mi hned několik nádherných scén (všechny konfrontace Lermana s Emmou Watson jsem si díky jejich přirozenému herectví vyloženě užíval), které jen tak z hlavy nevyženu... Malý velký film, jinak se to nazvat prostě nedá.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
10
Existují filmové zážitky, které si pamatujete, dokážete si přesně vybavit, co to asi byl za den, kolik bylo hodin, s kým to bylo a jak jste se u toho cítili. A na tohle poprvé si u Charlieho malých tajemství do nejmenších detailů pamatuji, jako bych tam seděl pořád dokola.. Vedle dalších coming out of age snímků je Charlieho příběh jiný, protože on je hrdina, o kterém se v příběhu nemluví, on je postava, která se z nich pro jeho všednost vyškrtává, protože v koutě jako on stojí tucet dalších, akorát možná právě proto se Charliem tak snadno souzní. Kluk, co většinu času jen zasněně kouká a většina jeho přátel jsou mrtví (protože jde především o spisovatele).. Jenže pak jsou tu ta jeho "tajemství", a kde to vypadá, že scénář pouze klouže po povrchu, ve skutečnosti přesně hladí na správných místech. Jako bych žil jeho život, jako bych sdílel jeho pocity.. Třeba proto, že je znám... Bez jediného zaváhání perfektně odvedená sonda do duše dospívajících, která snad jednou pro vždy vyvrací glosu "však kolik ti je, jaké ty můžeš mít starosti..". Miluji, jakým způsobem dokáže tak přirozeně vyprávět o prvních láskách, o trablích ve škole a stejně je všechny téměř ignorovat. Tak snadné se v postavách zorientovat, tak přirozené s nimi trávit čas.. Dokonalá paleta emocí, která Vás umí naprosto hřejivě dojmout nebo rozesmát, jen aby Vás za rohem srazila na kolena.. Jeden z nejhezčích a nejpravdivějších filmů, jaký jsem v životě viděl. Znám Charlieho, prožil jsem jeho život, i když bych jemu i sobě někdy přál opak.. Není dne, kdy by mi neudělala radost další projížďka s Sam nebo Patrickem! 100%
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Tohle byla naprostá fantazie. Děkuju moc člověku, co mi tento film doporučil, protože tohle naprosto vybočuje z řady těch naprosto stejných a klišovitých teenegerských filmů co chodí na střední školu. Fakt je to pecka, Herci jsou výborní a že to nejsou žádná malá jména. Teda v té době možná byli, ale zahráli to perfektně, Ezra Miller, Paul Rudd, Nina Dobrev a další super vedlejší postavy. Emma Watson famózní jako vždy no a Logan, jakože halóó to bylo suprovní. Trošku jsem se v určitých bodech s jeho postavou dokázal ztotožnit takže mi o to víc ten film přirostl k srdci a nebudu lhát na konci filmu jsem měl na kahánku, to je důkaz skvělého filmu.
kubas369
4 086 bodů
10
Zajimavé velice zajimavé, ale taky velice dobré. Ale sakra ještě ze mě bude na starý kolena romantik.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Pocta dobré filmařině! Ač neoriginální téma na děj, jiným zpracováním z toho vznikl opravdu dobrý filmový zážitek. Pro mě to tak určitě platí. Tento film ve mně dokázal vzbudit emoce, které moc filmu nevzbudilo. Povedené dílo!