Láska v hrobě

72%
Láska v hrobě
Hrdiny lovestory Davida Vondráčka jsou Jan a Jana, dva lidé bez přístřeší, kteří našli domov na opuštěném evangelickém hřbitově v pražských Strašnicích. Hřbitovní zeď a vzrostlé stromy představují fyzickou i metaforickou hranici dvou světů. Pro Janu hřbitov s relativně komfortním bydlením v hrobce představuje bezpečí, ale i past, odkud se nedokáže vymanit. Na začátku natáčení oba mluví o tom, že si obstarají doklady a zlepší svůj život, ale úměrně s tím, jak se ve skutečnosti jejich situace zhoršuje, pokračují na cestě k sebedestrukci. Správa hřbitova ohlásí rekonstrukci a oni místo hledání nového přístřeší více pijí a odmítají pomoc. „Skončím, jak skončím, to je moje svobodné rozhodnutí,“ říká Jana a důsledky její falešné pýchy na sebe nenechají dlouho čekat. Dokument nezavírá oči před nepříjemnými aspekty bezdomovectví a ukazuje, kam až člověka může dovést nefunkční rodinné zázemí či osobní tragédie.



Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Velice smutný dokument o zoufalé situaci dvou bezdomovců zahnaných na samé dno; najdou sice jeden druhého a společně i relativně bezpečné a solidní útočiště, když je však ohrožen tento jediný pevný bod jejich existence, naprosto rezignují a jako po tobogánu se řítí do nicoty. Režisér, dokumentátor jejich boje a "svobodného rozhodnutí", je sleduje, ale pomoci nedokáže - ostatně, jako nikdo.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Dokument podobný například Katce Hany Třeštíkové. Hodně krutý příběh lidí bez domova. Ať už se líbí, nebo ne, musí v člověku zanechat silný dojem. U mě to bylo znechucení, nepochopení, ale i lítost nad osudy hlavních "hrdinů". člověka v teple domova úplně nenapadne, jak někteří lidé žijí a právě proto tu jsou tyto dokumenty.
Riverdon
Riverdon
7 385 bodů
9
Skvělý film o lidské pohodlnosti bezdomovců. Zachycení pádu člověka až na úplné dno.

Dodatečné informace

Původní název:
Laska v hrobe (více)
  • Česká republika Láska v hrobě
  • Česká republika Laska v hrobe
  • Česká republika Love in the Grave
Premiéra v ČR:
29. 11. 2012
Distributor:
AČFK
Země původu:
Česká republika, Česká republika

Podobné