Láska v hrobě

72%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Velice smutný dokument o zoufalé situaci dvou bezdomovců zahnaných na samé dno; najdou sice jeden druhého a společně i relativně bezpečné a solidní útočiště, když je však ohrožen tento jediný pevný bod jejich existence, naprosto rezignují a jako po tobogánu se řítí do nicoty. Režisér, dokumentátor jejich boje a "svobodného rozhodnutí", je sleduje, ale pomoci nedokáže - ostatně, jako nikdo.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Dokument podobný například Katce Hany Třeštíkové. Hodně krutý příběh lidí bez domova. Ať už se líbí, nebo ne, musí v člověku zanechat silný dojem. U mě to bylo znechucení, nepochopení, ale i lítost nad osudy hlavních "hrdinů". člověka v teple domova úplně nenapadne, jak někteří lidé žijí a právě proto tu jsou tyto dokumenty.
Riverdon
Riverdon
7 386 bodů
9
Skvělý film o lidské pohodlnosti bezdomovců. Zachycení pádu člověka až na úplné dno.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
9
Mrazive, smutne a depresivni, zoufale, nihilisticke, takze presne pro mne :) Odevzdanost a rezignovanost tech dvou byla az zarazejici a chvilemi mne to uz docela stvalo, kazdopadne jsem rada ze jsem se na to mohla jen koukat z pohodli domova a nemusim to zit...Tesim na dalsi dokumenty tohoto rezisera...
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8.5
Nevšední dokument, zajímavý příběh o bytí na dně....
gomacabeza
gomacabeza
451 bodů
4
Tak jsem se nedočkal. I když i kdyby se naplnilo, že budu v případě filmu „Láska v hrobě“ svědkem toho, co inzeruje, tzn. „bezdéčkové lovestory“ Jany a Jana, co z toho? Je zapotřebí, aby nám někdo objevoval Ameriku, plný křesťanských pohnutek, že tito lidé, kterých se možná trošku štítíme, mají také srdéčko? Na druhou stranu to mohlo posloužit coby nějaký základ funkčního, účinkujícího příběhu, který něco řeší, něco odkrývá, na něco poukazuje. Mohli jste odcházet z kina znepokojení, pobouřeni, nějak zajímavě pohnuti, dokonce třebas náramně napálení na politickou nebo společenskou situaci, zodpovědnost…Fakt si nemyslím, že bych byl krutý a necitlivý, ale vydolovat nad tímto obludným panoptikem byť jen špetku soucitu je nad moje síly. Vlastně mi ti antihrdinové kolikrát přišli jako nějaké nepatřičné věci, ustavičně deliricky blekotající, přepíjející první náznaky nějaké komplikující skutečnosti, kocoviny. Klopýtající, motající se, válející se na vánočních trzích na Staromáku, případně na jakémkoliv libovolném místě. Zvratky natrávené krve, všudypřítomné výkaly tvrdě na kameře s holým zadkem a svěšenými prsy, pro pocit autentična (?). Podezřelá vodka stáčená z barelů do petek, děvka dojímající se nad svojí odvržeností, která kdysi odjela dělat „byznys“ do Holandska, aby se tam vystavovala ve vitrínách, co znamenají svět asi a vrátila se neomylně zpátky a mohla si hojit svoje rány uražené pýchy na prvním blbečkovi, který se jí objevil v cestě.