Sedm psychopatů

71%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
V Bruggách nastolili laťku,tak hrozně vysoko,že bylo nemožné jí přelézt. McDonagh udělal vše dobře,ale tentokrát to u mne stačí "jen" na 75%. Sedm psychopatů postrádají lehkost,kterou měly Bruggy. Postavy jsou opět skvěle napsané a během filmu lítá jedna lepší hláška než druhá,ale obsahově je to takové prázdné. Jinak není co vytknout.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Velmi pohodové a hravé - to mám rád. I když originalita se nekoná (nezachází to dál než Altmanův Hráč) a novodobý kult taky ne, funguje to. Jako film do kina s kámoši nebo na párty víc než ideální.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Martyho "V Brugách" mě svého času rozsekalo. 7 psychopatů má taky chvílemi svoje světlé chvilky, ale není to prostě ono. Dialogy až tolik nebaví a snaha být originální za každou cenu (co měl sakra znamenat ten výlet do pouště) taky není někdy úplně to pravé. Herecky ovšem hodně fain. 6.5/10
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Žádné druhé Bruggy se rozhodně nekonají, ale to jsem ostatně ani nečekal. McDonagh vyměnil inteligentní černohumornou rozprávku o lidské povaze a cti za postkulturní necenzurovaný výplach trochu ve stylu Pulp Fiction, rozšířil ho o několik pikantních příběhových odboček a zahrnul do něj několik nezapomenutelných postav, které dokáží člověku opravdu nepěkně zatopit, když je zrovna nějak namíchnete. Sedm psychopatů má ale s Bruggami pár věcí společných. Předně je to naprosto skvělý casting, zahrnující již tradičně labilního Farrella, svérázného Sama Rockwella, jenž byl asi neplánovaně největší hvězdou snímku, psychopatického gangstera Woodyho Harrelsona, který je pro svého pejska schopen čehokoli, a mého favorita Christophera Walkena, který opět ukázal, že do starého železa ještě určitě nepatří. No a pak je to samozřejmě skvělá McDonaghova režie, která dodává každému záběru svěží nádech a nějak záhadně dokáže vnést do ryze absurdního vyprávění notnou dávku lidskosti a vzbudit u diváka jistou spoluúčast s osudy našich hrdinů. Záporné body naopak posílám vinou závěru, v němž bylo jednání některých postav skutečně silně filmové a nepochopitelné (to bylo sice v Bruggách taky, ale podáno naprosto nezapomenutelným a filmařsky nápaditým způsobem). Každopádně McDonagh opět výrazně zabodoval a vzhledem k tomu, že je ještě poměrně mladý, máme se od něj v budoucnu jistě ještě na co těšit.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
10
Srovnání s Bruggy není úplně na místě. Tohle je jiný film, jiný styl, něco jiného. Lepšího. Jestli mě V Bruggách něčím iritovalo, bylo to uspěchané finále a že postavy v příběhu existovaly, místo aby jím žily. Sedm psychopatů ale od první minuty tuhle chybu mažou, navodí filmový feeling díky klasické filmové kameře (filmové zrno prostě lahodí mému oku) a nenechají diváka vydechnout ani minutu. A co je hlavní, furt ho dokáží překvapit. Nebojí se bourat klišé, převracet je a umí nejen pobavit, ale dojmout. Ukázkový mix, který mě zahřál u srdíčka, že přemýšlím nad plnou palbou. Tak moc mě film zasáhl. A víte co, já jí tam dám. Taková parta psychopatů se jen tak nevidí, ale hlavně je radost s nimi být a užívat si to.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Trailer mě nalákal na slušnou komedii a v kině jsem dostal neslušnou "komedii", ve které se upalují lidi za živa a na potkání se střílí do hlavy. Po vynikajícím filmu V Bruggách jsem byl docela zklamaný. Celý film táhne převážně vynikající Christopher Walken, "SPOILER" ale jeho smrt byla až moc grantorinovská, jestli to byl záměr, kdo ví? Každopádně Olga Kurylenko a její dlouhé rozpuštěné vlasy jí neuvěřitelně sluší, škoda, že jí asi tak po 5ti minutách taky ZABILI!
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Martin McDonagh prostě umí! Další úžasnej film s Colinem Farrellem. Tihle dva by měli více spolupracovat, protože každej jejich film je klenot. Hromada narážek na hollywood a vlastně i přímo na film. Film si dělal srandu sám ze sebe ale na druhou stranu byl i dojemnej a uměl být vážnej. Takhle luxusní černou komedii jsem neviděl od doby V Bruggách. Prostě jiný černý komedie nejsou tak dobrý jako ty od McDonagha. Ale stejně si myslim, že V Bruggách bude jeho nejlepší film a nic lepšího už nenatočí. Ale i tohle má svoje úžasný kouzlo a příšerně mě překvapil Sam Rockwell, kterej tu roli magora zahrál famózně. Další kult v kategorii černá komedie. Doufám, že další film od McDonagha přijde co nejdřív. 90% PS: TheJokerCZ neví co mluví!!!!! :D
kubas369
4 086 bodů
8
Jelikož už jsem na to byl díky Bruggam připravenej, tak jsem se královsky bavil ale dokážu se v cítit do člověka, který tohle viděl jako první film od McDonagha a upřímě ho lituji. Bohužel geniality Brugg to ale nedosahuje chybí tomu to srdíčko ta pointa.
karlik4801
1 942 bodů
8
U Sedmi psychopatů se cení hlavně to, že nejde jen o prostou komedii, ale i o menší drama. Zakomponování všech postav sedlo, všechny úlohy se díky zvratům propojili. Říkal jsem si, jaké by to bylo jako doopravdický film a né jen scénář v jiném filmu. Došlo mi, že by to nebylo tak stylový a vtipně propojený. A dál si musím pochválit skvělého Woodyho Harrelsona, ten by si měl ještě tak dvě, tři role jako mafián v nějaké komedii zopakovat.
beseda
beseda
1 931 bodů
7
Téměř tarantinovský humor. Christopher Walken opět nejlepší herecký výkon. Mé hodnocení: 70% (viděno: 27.11.2012 / předpremiéra ČR).