Láska

74%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Hodně depresivní snímek. Příběh je hluboký a skvěle zpracovaný. Je to něco, co se může stát každému. Jean-Louis Trintignant, který pečuje o svou těžce nemocnou manželku hraje dokonale, jeho klid s kterým zhoršující se situaci zvládá je až hypnotizující, jak chodí po bytě, jak v klidu jí.. paráda. Skvěle zahrála samozřejmě Emmanuella Riva, která měla těžkou práci a úplně jinou nezávidění hodnou roli. Moc se mi to líbilo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Zatímco ostatní zde docházejí k tomu, že Láska není dojemný film o umírání, jak by se čekalo, ale chladná Hanekeho analýza, já myslím naopak, že nejde o chladnou Hanekeho analýzu, jak bych čekal, ale právě ten dojemný film o umírání. Když se podívám na kvantum dalších filmů na stejné téma, Haneke se neposunul nikam dál a nenabídl dostatečně víc, abych tuhle jeho práci nepovažoval za zbytečnou. Opravdu mě překvapuje, jak velmi obyčejně pojatý ten film je. Se vším, co v podobných kusech bývá, ve stejném množství a jen mírně zakryto o něco šedivějším vizuálem. Zklamání. Na každý pád se vysvětluje, proč Akademie najednou Henekemu tak rozumí - tady není, čemu nerozumět. Ona umírá, a to je prostě pech!
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
8
Skutečný minimalistický nářez o konci života, nekompromisně pojatý ve francouzském tempu ostrého rakušáka, německého rodáka, který se rád nípá v depresích, strnulých situacích a bravurně šperkuje svůj režijní talent od filmu k filmu. Dekadence s malou vyhlídkou na budoucnost je švankmajerovským podpisem i u Hanekeho.