Argo

77%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Argo je dalším důkazem,že je Affleck prvotřídní režisér,ale průměrný herec. Výborný snímek ve kterém dokáže Affleck s naprostou přesností dávkovat informace a přitom budovat napětí. Navíc se mu perfektně povedlo zachytit dobovou atmosféru. Největší náboj dodává fakt,že se jedná o skutečnou událost.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Argo nenapllnilo mé očekávání.. Skvělý námět, který napsal život sám nebyl představen v nadprůměrný film. Spousta dialogů, spousta politických, či diplomatických rozhovorů nemůže dvě hodiny bavit snad nikoho. Snaha o přiblížení sedmdesátých a osmdesátých let pomocí kostýmů a filtrů je celkem ok.. Přes veškerou snahu Benna Affleka mě film příliš neoslovil. Když je snaha režiséra vyšší, než jeho schopnosti.. dopadne to jako Argo.. lehce nadprůměrně.. 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Vím, oč ti jde, Bene, zkoušel jsi to dřív a zkoušíš to zas! Jenže tohle nedůstojné žebrání o ceny může vážně zajímat jen ty nejpovrchnější diváky. Argo není špatný film. Jenže není ani dobrý film. Není to v podstatě ani film, je to šablona. A to mě nebaví. Eastwood dokáže sem tam těm svým šablonám alespoň vtisknout nějaké zdání životnosti, Affleck ne.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Celkem jsem překvapený tím "nižším" hodnocením tady, protože pro mě se včera večer stalo "Argo, fuck yourself" jedním z nejintenzivnějších zážitků roku. Perfektní filmařina a zároveň napínavý thriller, kde jsem hltal každý záběr. Btw. škoda, že na Oscarech jen těžko zopakuje včerejší úspěch z Glóbů.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Affleck opět nezklamal. Tentokráte sice nepostupuje zase s takovou suverenitou a první půlku filmu musí divák bez jakéhokoli emočního základu k daným událostem spíše přežít, než-li prožít, ovšem závěrečná, dalo by se říci strhující pasáž mě utvrdila ve vysokém hodnocení a hlavně v Affleckových režisérských kvalitách. Výborně načrtnutá napjatá situace, delikátní dobová atmosféra, překvapivě obstojný herecký výkon Afflecka a příjemné narážky na prolhanost a zkaženost filmového světa. To vše na pozadí velké únikové akce, která mě nakonec úplně pohltila a já držel hrdinům palce tolik, jako už dlouho u žádného jiného filmu. A navíc potřebná dávka klišé a a povinného zpestření směrem k publiku, které ještě zvýšili dynamičnost a působivost celého vyvrcholení. Mí oscaroví favorité byli tenhle rok sice z úplně jiného těsta, ale Affleck to na akademiky rozbalil v takovém stylu, že asi nemohl prohrát. Patriotismus je totiž silně návykový, navíc v takhle kvalitním zobrazení. "Argo, fuck yourself!"
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Napínávé, skvěle natočené a zvládnuté. Affleck si tu připisuje skvělou práci nejen před kamerou ale i za ní. Občas to sice drhne ale jinak fajn. Affleck v sobě něco má. Akorát, že Argo je jediný film o kterém se dá říct něco víc než 3 hvězdičky.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Kdo by to byl řekl, že se průměrný herec může stát tak skvělým režisérem. V Argu jsem byl spokojen opravdu na všech možných frontách a nemohl jsem se odtrhnout. K tomu všemu je Affleck i dobrý v budování napětí a poslední půl hodinka doslova bere dech a dráždí tepovou frekvenci. Snad mu jeho zapálení vydrží.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
argo ma podla mna podobne problemy ako affleckov druhy film "town"... zrezirovany je opat vynikajuco, kde vtipne pasaze su vazne vtipne a nakrutene s lahkostou a napinave sceny su plne napatia a nervozity, ale scenar je opat viac menej plny klise (hlavne finale tlaci na hollywoodsku pilu), ale v porovnani s predchadzajucim pobytom v bostone som sa na vylete v irane nenudil ani chvilu!
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8.5
Už dlouho jsem postavy tolik "nepopoháněl" očima, jako u scény s telefonem v Argu. Ben Affleck mi dělá radost. O co nezajímavější je herecky (sry, Bene, ale vždycky budeš na můj vkus trochu moc koženej v obličeji), o to lepší podává výkon za kamerou. Argo je opravdu sympatická tichá pecka, která má navíc tu výhodu, že se celá ta šílenost skutečně stala (a k tomu ji někdo opravdu dobře scenáristicky zpracoval). U takových filmů rozhodně oscarových sošek nelituju. Zasloužený úspěch.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Řemeslně jde o velice kvalitní film. Úžasná dobová atmosféra, kamera, hudba. Ale napětí vlastně fungovalo jen v závěru filmu. Jinak to byla docela i dost nuda. Nicméně herecky bravurní u všech zúčastněných. A režijní práce Bena Afflecka skvělá.