Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

71%

Komentáře a recenze 67

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Tyhle moderně pojaté pohádky prostě žeru. Jeníčkovi a Mařence tenhle ujetý nádech vysloveně sedí a jako celek je to opravdu šílená jízda,která se nebere vůbec vážně. Od Wirkolu jsem vlastně nečekal ani nic jiného. Je to šílenec s ujetým smyslem pro humor.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Akce, akce, spousta krve a perfektně udělané čarodějnice. I když nejsem vyznavač akčích krváků, spojení tohoto žánru s klasickou pahákou mi sedí a skoro všechny se mi líbí, Jeníček a Mařenka jsou dle mého názoru nejpovedenější. 75% bez ostychu. Oddychová akční podívaná.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Připomnělo mi to loňskou Sněhurku a Lovce. 4/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Slušná oddychovka, která pomrkává na diváka, že se nebere vůbec vážně. V hlavních rolích jsou příjemní herci a z mého pohledu je to slušný reparát k nepovedenému Van Helsingovi. A na Gemmu Arterton se prostě zatraceně dobře kouká:-) Mozek však tentokrát nechte ve foyer:-) A hlavně nejezte ty „fucking candies“.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Sympatická blbina, která jede v obřím tempu, nebere se vážně a mužskému publiku dopřává atrakci jménem Gemma Arterton, ale na druhou stranu nemá ani ždibíček atmosféry a nedokáže vyvolat sebemenší starost o postavy. Samotné formální provedení je zajímavé (hlavně ve vztahu k povaze příběhu o Jeníčkovi a Mařence), ale v jednotlivostech a akčních scénách už to tak slavné není. Jednou a dost...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Skvělé. Parádní verze hororové pohádky spíše pro dospělé. Vizuál se taky povedl a akce byla dokonalá.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
0
Díky za sprznenie mojej obľúbenej rozprávky...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Jen jen škoda, že to je celé bráno z velkou rezervou. Nemyslím úlet, to je úlet velký až až, ale malý rozpočet nedává filmu vyniknout tak, jak by bylo hodno. Finální bitva je až žalostně nevyužitá a potenciál to má přitom tak obrovský. Pokud ale mají v Holywoodu hlavu, tak pokračování dorazí ve velké parádě.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
vtipne over the top a vdaka gemmae i sexy. skoda chaotickych akcnych scen ktore sa s pribudajucimi minutamy stavaju viacej neprehladne. pribeh to je neskutocne tupy, ale nastastie stale nieco vybuchuje a wirkola prichadza so sialenymi napadmi ako na beziacom pase...
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
Fakt dobrý. Wirkola se s tím moc nepáře. Žádný zbytečný řečičky, má slušnej tah na branku. Gemma Artertonová a Jeremy Renner jsou dobrá dvojka, zdatně jim na straně dobra sekundují Thomas Mann a Pihla Viitala (mňam). Na straně zla znovu výborný Peter Stormare se stejně dobrou Famke Janssen a jejich sekundantky Joanna Kuligová a Ingrid Bolso Berdalová (v civilu taky pěkný kůstky). Hudba Atli Örvarssona dobrá. Výprava, kostýmy slušný. Triky dost postačující. 3D funguje. Zkrátka příjemně strávených 83 minut.