Dědictví aneb Kurva se neříká

34%

Komentáře a recenze 64

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
2
Hrůza, hrůza ... Na první film se dalo dívat (pro mě) až s odstupem, ale pak byl skoro kultovní přesnou charakteristikou buranského čecháčkovství. Za Bolka mi zprvu bylo stydno, pak se mi zdál ve své roli skoro dokonalý, dotažený v každé sebemenší trapnosti (vztah k penězům, k lidem, k ženám, ...). Tentokrát už je JENOM TRAPNÝ - a je to především nedobrým režijním vedením. Na některé ikony se prostě nemá sahat, a brát si štafetu po Věře Chytilové, které se vždycky prvoplánová zábava hnusila, byla od pana režiséra vrcholová drzost, která se patřičně vymstila.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4
Legenda se vrací, jenže ono to prostě nefunguje. První film působil tak krásně křupnsky a jako by byl na koleni natočený.. přirozený.. Toto je nucené kopírování a snaha o opakovaný vtip, který už je vtipem jen v pár scénách. První dědictví sršelo od první do poslední vteřiny vtipem, který samozřejmě není každému po chuti.. ale sršel.. Tohle je jen prázdná zbytečná nádoba :(
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Tomu filmu nerozumím mnohem víc, než nerozumím původnímu Dědictví. Nejvíc by mě zajímaly motivace jednotlivých tvůrců, proč snímek vůbec natočili a proč volili ty které scény. Zajímalo by mě to mnohem víc než film samotný, což je asi (určitě) špatně. Nejvíc mě překvapila minimální humornost - a to nemluvím o nevtipnosti, ale přímo absenci pokusů o vtip. Nevylučuju možnost, že za deset let všichni prohlédneme a uvidíme, že i dvojka, ať už chtěně, nebo nechtěně, především dokonale vystihla dobu. Nepovažuju to ale za pravděpodobné. 45 %
hanys_
hanys_
18 771 bodů
0
Jednička byla určitým svědectvím doby a navíc studnicí hlášek. Tohle vychtěné pokračování ale není o nic lepší než třeba Troškovy Kameňáky. Hlavně teda Polívkův scénář, to je fakt síla.
sabule
14 227 bodů
2.5
Nechápu co tím mr.Polívka zamýšlel,je to prostě hrůza a to byl ještě dotčený,že na to nechtějí diváci do kin chodit a kritika to zcela ztrhala.Některá pokračování po x letech by bylo lepší zakázat natáčet!!!
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
2
Tento film vznikl z jediného důvodu- Splatil dluhy za farmu Bolka Polívky. Nemá to ani pořadně děj (Ten je snad až poslední půl hodinu) a to co tady udělali s Vlastou v podání Dagmar Havlové je opravdu tragédie. Přesto jsem se párkrát zasmál ale jednička je prostě fungující řachanda což tohle není.
Had
Had
12 338 bodů
0.5
Protegé pana presidenta pan režisér Robert Sedláček míří občas nepřiměřeně vysoko. Brát si pokračování takřka kultovní buranské komedie po paní Chytilové, to si tedy uhryzl pořádné sousto a pořádně se jím podusil. Bohužel podusil i diváky, kterým nic zábavného nepřinesl. Natož aby Bolka von Suppé ukočíroval (a ten si měl rozmyslet tahat do toho svoji Anču). Ta Veškrnová měla v tom svém zjevení proplesknout Bohuše i pana režižéra rukou společnou a nerozdílnou - oba by zasloužili.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Já věděl hned že to už nebude ono. Jen ty hlášky Bolka jsou ještě povedené.
  • Bolek Polívka
  • příběh
  • tempo
Matli
Matli
8 300 bodů
2
Náznaky starého dobrého Bohuše tam byly, ale to je vše. Vše ostatní bylo jako špatně natočený sedmsetosmdesátý díl Ulice. 14%
avenis
avenis
8 056 bodů
3
To se fakt nepovedlo. Sice tu cítím snahu o jakousi návaznost na první film, ale šlo to napsat líp. Možná, kdyby se do toho nemíchal Bolek, mohlo to dopadnout líp. (19.10.2014)