Strážci Galaxie

84%

Komentáře a recenze 140

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
Tohle je pro mne jedna z nejlepších marvelovek ever. Už jen proto,že se vydala vlastní cestou a k úspěchu nepotřebovala žádného Ironmana,nebo Thora. Už po shlédnutí traileru jsem věděl,že to bude trefa do černého. Přece jen se nestává tak často,aby ze sebe mýval sypal jednu hlášku za druhou a k tomu mu asistoval strom. Každopádně vlastně celé obsazení Strážců je vynikající. Od Gunna jsem dostal přesně to co jsem očekával. Bláznivý humor s místy až sebe parodováním a povedený děj,který mne velmi bavil. Akční scény vypadají hooodně dobře a speciální efekty byly na vrcholné úrovni. Bylo to prostě zábavné,akční a barevné. Já jsem spokojený.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8.5
Humorná akce v podání Marvelu. Nové postavy, děj trošku Star Wars smíchaný s trochou fantazie s pánem prstenů. Film je nabitý humorem a je t ozkrátka trošku něco jiného. Mýval perfektní, Grud také. Film se nevyhnul klasickému klišé, kdy hlavní záporák musí mít před zničením planety proslov, aby dal čas klaďasům ho zničit.. takže 85%. Mě se film líbil.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Strážci Galaxie rozvířili filmový svět Marvelu tak vehementně, až z toho byl leckde až šok. Že prý byl považován za nejbláznivější a nejbizarnější ze všech dosavadních Marvel snímků, ale nakonec bylo uznáno, že se spíše jedná o dosud nejzábavnější. Je to prostě tím, že se dosavadním Marvel filmům v ničem nepodobá. Režisér James Gunn vše pojal s větší rozlehlostí, a tak Strážci představují galaxii mimozemských bytostí s Nova Corp a Marvelovskou analogii s DC Green Lantern Corps. Neobvyklé množství postav tak předčí očekávání. Gunn je všechny ukočíroval tak dobře, že se dějově výborně doplňují a po divácké stránce nebudí zmatečnost. Všichni jsou tak tedy nesmírně sympatičtí a hlavně zábavní. A protože to jsou strážci, očekávaně tedy bojují s padouchy, což znamená spousty akce a napětí, ošlehaných humornými situacemi a hlášky. „Já jsem Groot!“ Coby komiksový blockbuster se snímek prostě povedl a dá se říct, že také nastavil laťku hodně vysoko, což znamená hodně velkou výzvu pro tvůrce pokračování.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Hodně ošklivá režie, opravdu velmi. Ale to by byl poslední problém. Čekal jsem jednu z nejlepších marvelovek, ale nedostal jsem ji především kvůli strašně epizodickému scénáři, který je nápaditý jako osmnáctý díl šesté série Xeny. Jenže Zoe Saldana není Lucy Lawless. Fakt mě nezajímá mávání mi před očima retrem a důmyslnou metašpatností, je to prostě napsáno a zrežírováno dost mizerně a především to je nuda. A nevím, kde je "nuda" pádnější argument než u komiksárny.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
I´m Groot. První půlhoďka zoufalá, naštěstí od plánování útěku z basy to chytne správné tempo a hlášky. Ale nemám z toho ten pocit, že bych si chtěl plakát mývala věšet nad postel. PS Kdo chce vidět Gunna ve formě, tomu doporučuju jeho festivalovou komixovku "Super"._Po dalších cca 4 zhlédnutích (hbo) musím hvězdu přihodit. Fakt paráda.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5
Průměrná kravina s naprosto neoriginálním scénářem, over the top postavami, které se nejde smát ani po lobotomii. Navíc slzavé údolí a máme tu nejpřeceňovanější blockbuster poslední doby. Nebavilo.
lamps
lamps
15 150 bodů
8.5
Marvel vrací úder ....... Marvelu. Už předchozí superhrdinská dobrodružství nesla vydatné náznaky nezkrotné životní pravdy, že s humorem nejdál dojdeš a také nejvíce zaujmeš, ale teprve tahle parta "největších idiotů v celé galaxii" naplno prokázala obří potenciál, jaký v sobě trocha toho parodování sebe sama skrývá. Hláška střídá hlášku, pětice idiotů nemohla být různorodější a sympatičtější a příběh, ačkoli představuje jedno velké klišé o hrozbě pro celou galaxii, je pro hlavní účel filmu, tedy pobavit, více než vhodný. Škoda že některé vtipné momenty působí moc nuceně a tedy nepřesvědčivě, a ohromná škoda poslední desetiminutovky, kde se hlavní padouch, do té doby tak nemilosrdný a vážný, projevil nečekaně jako idiot a nechal se zaskočit hned tím nejvynucenějším vtipem celého filmu. Ale co, volové, my jsme kurva strážci galaxie, jsme vtipní, roztomilí, výřeční, posloucháme osmdesátky a pokud si to s někým rozházíme, pošleme mu "dick message" a všechno bude zase ok. Takže buďme rádi za to, že je máme, a těšme se na pokračování o kačeru Donaldovi, kterému z laboratoře uteče krvelačný vesmírný pes... To bude teprve legrace :D
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Potěšily a hrozně pobavily mě hlášky a dialogy. Jde spíše opravdu o Star Wars. Roztomilý film co pobavil a zaujal.
  • Choreografie
  • Vtipné scény
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
10
Tehdy, kdo by nechtěl další týmovku, když jsme uzřeli kouzlo prvních Avengers a téměř všechno, co Marvel vypustil do MCU bylo vynikající. Vypadalo to naprosto fantasticky, skoro jsem měl takový feel Star Wars, a když jsem tuhle partu v traileru uviděl poprvé, věděl jsem, že chci být u toho... Co to je svět, kde člověk, zelená holka, svalovec co s rozumem skončil ve školce a mýval se chodícím stromem jsou vesmírní hrdinové.. James Gunn si usmyslel, že v MCU chybí nadhled a troška trhlosti, a tak uvedl v realitu tuhle šílenost, která audiovizuálním pojetím předběhla i tehdejší vrchol značky Avengers. Kombinace postav, z nichž všechny myslím v především na sebe a na svoje cíle spojí dohromady jedna tajemná kovová kulička, pro niž jeden modrej chlapík schopnej všeho.. Přičemž není potřeba jediného sólového filmu, aby si divák na každou postavu zvykl a zajímal se o ni. Ano, že hlavním trhákem asi bude strom, co říká pořád dokola tři slova, anebo sarkastický hláškující mýval je jasné už z plakátů. Ovšem nejen, že i zdánlivě pouze tyhle excentrický figurky mají, co nabídnout, tak vrcholem jsou však ty postavy, jež se na první dobrou mohou jevit nezajímavě.. Ach ano, postava Petera Quilla je osoba, o níž bych ve škole psal nějakou esej, jak barevná a obsáhlá vlastně je. Normální týpek, co se sluchátkama na hlavě, v níž mu zní jedna kulervoucí pecka za druhou, hledá svoje místo ve společnosti.. Neskutečně nadupaná jízda, která střídá citlivější party s těmi epickými, že se divák vůbec nestačí zabývat čímkoli jiným. Sebranka, kde jeden trhá lidem protézy, druhej žije, aby se pomstil.. Poprvé v celé filmografii MCU máte pocit, že ten sci-fi žánr tam není je tak. Vždyť tohle je možní blíže původním Hvězdným válkám než celá sequelová trilogie.. Vskutku ultimátní zábava, která nestárne. V podstatě by se Marvel bez Strážců v klidu obešel, akorát že právě svojí volností a střeleností jde o nejlepší úvodní film ze všech v rámci univerza.. Pyšnit se můžou třeba nejlepší vesmírnou přestřelkou posledních deseti let, anebo nejsilnější závěrečnou bitvou vedle Endgame... We are Groot! /viděno v kině/ 100%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Zajímavá náhražka Avengers, které mají odlehčenější atmosféru, ale dá se na to koukat a příjemně se pobavit.