Thor: Temný svět

68%

Komentáře a recenze 83

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
V rámci Marvelovek trochu slabší podívaná,ale rozhodně lepší než první díl. Thor opět urazil dlouhou cestu a jeho pokračování působí pevnějším dojmem. Mírně temnější pojetí mu sluší. Herci jsou ok,efekty vypadají dobře a Thor s Lokim jsou prostě sympaťáci,co víc chtít?
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Thor Temný svět je por mě osobně lepší než první díl. Je tam více akce a lepší příběh. U jedničky jsem se polovinu filmu vysloveně nudil, u dvojky už naštěstí ne. Těším se na nového Thora, pokud bude stoupající trend pokračovat, tak to snad bude konečně pecka.. Postava Thora má potenciál.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
7
Marvelovský filmový vesmír na snímek ´Avengers´ (2012) navazuje volným pokračováním etud asi největší marvelovské mytologické postavy a tím není nikdo jiný, než Thor. Oba snímky propojuje Thorův bratr Loki, který je za své činy uvězněn, jinak si dějově snímek jde svou cestou. Po technické stránce hlavně v rámci vizuálních efektů vše probíhá ve svém standardu, takže tady není nic, co by se dalo vytknout. Dějově to už krapet hapruje s jistými podivnostmi, pokud máme v rámci středověké fantasy jisté předsudky a očekávání. Říše je po divácké stránce očekávaně v nebezpečí a Thor si po svůj bok vezme uvězněného Lokiho. Nakonec, proč ne? Jistou ofenzivu by to mohlo přinést. Jenomže nepřináší. Bratrská chemie nefunguje jak by měla, a to i přes fakt, jaký lotr Loki, v kontrastu s Thorem, je. Tady děj sází na jejich vzájemnou spolupráci v rámci záchrany všeho co se dá, jenomže tato výzva nebyla využita tak, jak by měla. V rámci Lokiho nekalých úmyslů a neustálých Thorových podezření prostě chybí nějaké emoční bratrské scény. Hlavní postavou je samozřejmě Thor, ale divácká pozornost míří spíše právě na Lokiho, což tvůrci jakoby dopředu vytušili a tak je hodně držen v pozadí. To se však bohužel nějak nedaří, takže je na debatu, kdo vlastně tou hlavní hvězdou tohoto snímku je ve skutečnosti. Thor a nebo Loki? Na Thora to rozhodně nevypadá. Humorných hlášek je dostatek, akce krátké, ale jsou, dramatizace pokulhává. Ale na druhou stranu, mohlo to dopadnout i hůř. Thor je zkrátka postava, jehož svět je na filmové ztvárnění složitější než se zdá. Ale snaha se cení.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Generické fantasy zcela mimo charisma Branaghova Thora. Navíc záběrované jako televizní seriál, ne kinofilm, nebo se mi to jen zdálo? Furt čumět na horní třetinu plátna je otravné. A jako by to nestačilo, obraz byl celou dobu hrozně tmavý a "rozplizlý" - nevím, jestli je to chyba filmu, nebo kina. To vše ale spíš na okraj. Dál bych tomu mohl vytýkat to samé, co vytýkám Hře o trůny - mechanickou dokonalost bez duše. Jen tentokrát je zde několik sice trochu očividných, ale povedených gagů, které tu monotónnost poměrně oživují a v důsledku mě mrzí, že se nedokážu přenést přes tři hvězdy. Ale nedokážu. Tentokrát mi dějová nahodilost nevadí, jako mi vadí třeba u Endera, a je vidět, že v tomhle ohledu prostě stačí umět odvést pozornost. PS: Natálka se potvrzuje jako špatná volba, protože humor z jejích úst zní vždy velmi papírově a nepřirozeně. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Prvního Thora hodně můžu, ale tohle pokračování je asi momentálně nejslabší Marvelovkou, kterou ještě hodně zachraňuje druhá (komediálnější) půle. Loki samozřejmě opět těžce vládne. 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5
Guilty pleasure. Neskutečný slepenec drží zejména díky sympatickým hercům a vtipným sarkastickým scénám. Jakékoli pokusy o hloubku dopadají naprosto tristně, ale je to popcornová zábava. Jinak dost zbytečný film.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Jestliže první díl považuji za dobrý především proto, že byl první a veškeré dění bylo neokoukané a tudíž i zajímavé, dvojka už se hlásí o slovo z toho důvodu, že z okoukaného znamenitě těží a dokáže ho velmi efektně a originálně rozvíjet. V rámci všech Marvelovek se sice nejedná o nic vyloženě převratného, a to jak vizuálně, tak hlavně příběhově, ale všechny ty střípky, z nichž je dějové pexeso sestaveno, a každý drobný pozdrav směrem k divákovi, který si ve vzrůstající propojenosti marvelovských světů libuje stejně jako američtí producenti, jsou v konečné fázi natolik důmyslné a ryze zábavné, že druhý Thor si zaslouží dolarovou koupel a fanouškovskou přízeň minimálně stejně jako letošní Iron Man. Alan Taylor byl výbornou volbou, příběhu dodává jednak místy temnější a velkolepější výpravu, a jednak se nebojí sáhnout pro humor a zpestřit některé scény o vítanou a nerušivou nadsázku, bez které si podobné projekty já osobně nedovedu představit. Jediné, co mi tak brání dát plný projev mé divácké spokojenosti, je mírné lajdáctví tvůrců vysvětlovat vedlejší motivy a dokonce i základní zvraty, a také nechutně ohrané schéma ohledně záporáckého syndikátu, jehož mocenský comeback doprovázený neporazitelnou zbraní a odporným vzezřením už jaksi není tak cool jako před nějakými 10 lety. Jinak ale velké překvápko a zatím jasná účast v top trojce letošních popkornových pochutin :D
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Ani první díl, tak ani tento mě nijak neohromil. Vesmírné sci-fi bylo zajímavé. Kombinace s realitou už byla chabá. Nebylo ve filmu nic co by mě silně zaujalo.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Na dvojku si pamatuji ze všech Marvel filmů nejméně, ale dal jsem jí 80%, takže se mi líbit musela, i když vlastně nevím, o čem že to vůbec byla. Vybavím si max jednu scénu s Lokim a... To je vše. Fakt tomu dávám 80?
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
spolu s druhym iron-manom a nortonovym hulkom najslabsia marvelovka. hemsworth stale skvely ale zvysok osadenstva ma dost nudil a miestamy az iritoval. akcia nic moc, hlavny zaporak nudny. este stastie ze zavercny suboj v londyne ma par dobrych napadov inak by som to nedokazal dopozerat do konca...