Pacific Rim - Útok na Zemi

72%

Komentáře a recenze 62

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Toto není špatný film. Klasický trošku béčkový námět o útoku něčeho mimozemského na zemi. Původní myšlenka nebyla špatná. Piloti propojeni s megazbaněmi, klasická "matka" emzáků. Film je koukatelný, ale mepřekročil hranici dobrého na skvělé. 70% za nápad a zpracování.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Krásně hloupý film. Je z mé strany trochu pokrytectví, že mi tentokrát vůbec nevadí i věci, které jindy vytýkám. Jenže Pacific Rim, to jsou Transformeři se srdcem, Muž z oceli bez nabubřelosti a Strážci vesmíru s luxusním rozpočtem. Málokdy ze mě film dělá nadšené malé dítě, ale Del Toro to dokázal. Hezké čtyři hvězdičky. Už to nikdy neuvidím a vzpomínky zmizí jako slzy v dešti, ale bylo to fajn, jen co je pravda. Jinak myslím, že jsem odhalil velkou hollywoodskou konspiraci - Idris Elba neexistuje, to je jen druhá identita The Rocka, když si napatlá obličej na černo! PS: Srovnání s Mužem z oceli není nemístné vzhledem k podobným lákadlům. V tom případě docházím k názoru, že zatímco Superman potěší (věkově či mentálně, to není podstatné) patnáctileté kluky, co se chtějí cítit dospěle, Pacific Rim naopak dospělé, kteří se chtějí cítit jako patnáctiletí kluci. Ve skutečnosti myslím, že věkem malé děti budou z toho filmu dost otrávené.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Transformáci meet Godzilla. Del Toro nezklamal. Efekty sice fain, ale jinak to stojí za výkal bílého tesáka. 2.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Del Torův štáb čítal Oscarem oceněného kameramana Guillerma Navarra, autora scény Andrew Neskoromnyho, střihače Petera Amundsona nebo kostýmní výtvarnici Kate Hawley, která odvedla opravdu skvělou práci. Po technické stránce filmu nelze absolutně co vytknout a oproti Transformers Michaela Baye dopadá podstatně lépe. Je to dáno tím, že Del Toro nekašle na atmosféru a místo product placementu, který Baye zajímá zdaleka nejvíc, dovede natočit i ohromnou scénu s destrukcí, obludami a malou holčičkou natolik sugestivně, že je to pastva pro oči a přitom to má švih a přesně to zapadá do organismu filmu.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Jste hravé dítě, které vidí za každým rohem stometrové monstrum z vesmíru a představuje si, jak náhle vyroste a dá mu pěkně přes držku. No a pak vyrostete a natočíte Pacific Rim. Je to blbé, průměrně zahrané a plné militantních klišé, ale zároveň řemeslně na jedničku, s velkolepými záporáky a jednou dechberoucí scénou, plně odrážející del Torovo inscenační mistrovství (holčička). Za takový monstrfilm by v padesátkách prodali jaderný arzenál Rusům, dnes už je to zábava za zenitem, ale pořád aspoň zábava. Ron Perlman roluje..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Velkolepá podívaná. Akce jsou solídní. Napadl mě Avatar. Něco, co už tady bylo.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
8
Taková zábavná popcornová armageddonština.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Jedno veľké mecha anime...
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
ak by kazda jedna postava nepostradala charizmu (mozno az na idrisa elbu) tak by zabavnost bola o dost vacsia. takto su najvacsou atrakciou suboje medzi kaiju monstramy a jaegaramy (uplne vsetky vsak po tme ci pod vodou) ale tie na skodu tvoria asi len 20% filmu. stale vsak dufam vo vysoko-rozpoctovy remake robot joxa...
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Serious brain damage alert. Ale bitky výrazně přehlednější než u Snyderovy Pláštěnky.