Hannibal

79%
Hannibal

Nový třináctidílný seriál HANNIBAL se zrodil z kreativní mysli Bryana Fullera (např. seriál Hrdinové) a rafinované režie Davida Sladea (např. Stmívání: Eclipse). Zkušení tvůrci přišli s překvapivým doplňkem k dosud známé historii šíleného Hannibala. Nejnovější stylizovaný thriller z dílny AXN vypráví mistrovský příběh manipulace a Lectera nechá fungovat přímo v ústředí mocné FBI. Jeho úkol je jasný: uznávaný psychiatr Dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) má pomáhat mimořádně nadanému detektivovi Willu Grahamovi (Hugh Dancy), muži, který je obdařen schopností vcítit se do zvrácené mysli nejhorších masových vrahů. Pro ty z vás, kteří znají  příběh vysoce inteligentního kanibalského vraha Hannibala, bude tato podívaná fascinujícím výletem do neznáma. 
Hlavními hvězdami seriálu HANNIBAL jsou Hugh Dancy (Velké C, Král Artuš, Černý jestřáb sestřelen) jako Will Graham, brilantní, empatický psycholog FBI, který je schopen intuitivně rekonstruovat zvrácené myšlenky a metody sériových vrahů. Tato schopnost ho však fyzicky a zejména psychicky šíleně vyčerpává. Jeho šéf a psovod Jack Crawford (Laurence Fishburne H. III - Matrix, seriál CSI), však Willovu zvláštní schopnost vidět do mysli zločinců nutně potřebuje. Proto se rozhodne pro netradiční taha najme pro svého detektiva uznávaného psychiatra, který má pečovat o Willovo pošramocené psychické  zdraví.  Dr.  Hannibal  Lecter  (Mads Mikkelsen - Casino Royale, Lov, Královská aféra) ví  o duševních  pochodech zločinců své, ale  jeho svěřenec  o  tom  samozřejmě  nemá  ani  potuchy. V  téhle  nebezpečné  hře  kočky s myší, která se odehrává mezi světy dobra a zla, budeme sledovat, co se stane  s tímto nesourodým  párem  geniálního  policisty  a geniálního  zločince.  Můžeme  už  dopředu  prozradit,  že oba  mimořádní  muži  mají  společného víc, než  by  se mohlo  na  první  pohled  zdát.(oficiální text distributora)





Recenze: Hannibal

Kinobox.cz
70%

Hannibal je rozhodně seriál, který má potenciál (teď neberu vůbec ohled na předešlé díly/filmy) a slibuje napětí s hutnou atmosférou. Uvidíme, co přinesou další epizody. Je nicméně lepší vůbec nesrovnávat s původním filmem a brát seriál samostatně. S takovou vás bude mnohem víc bavit.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Obvykle seriály,které vychází z nějakých filmů stojí za tužku,ale to rozhodně není případ Hannibala. Je mi jasné,že Hannibal Lecter je jenom jeden a to Anthony Hopkins,ale pravdou je,že Mads Mikkelsen tuhle postavil skvěle uchopil a vtiskl jí nezaměnitelnou část ze sebe. V určitých chvílích bych řekl,že je i lepší než filmová verze. Skvělé!
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Není to evoluce, natož revoluce v krimi, jak se to tvářilo. Je to pravý opak - všechny cool (a trochu klišé) motivy posledních let na hromádce zahnané do extrému. Není to pátrání po kvalitě, ale nabízení toho, co si diváci nejvíc oblíbili. Nejednoznačný vyšetřovatel nestojící ani na jedné straně barikády, iluze psychologické hloubky, dobro a zlo totožné postupy, odlišné pouze cílem. Jestli to jako takové bude fungovat, nebo ne, ukáže až čas. Zhlédnuty dvě řady a zajeté koleje se příliš nemění. 3 a 1/2.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Pravděpodobně největší letošní seriálové zklamání. Po 6 dílech končím a dál se trápit nebudu - protože víc než thriller je tohle spíš kulinářská show proložená scénkama u psychiatra Mikkelsena (který je ale opět hodně stylový). Vizuálně taky nejde co vytknout, ale boužel nějaké vtáhnutí do děje moc nehrozí - i kvůli snaze tvůrců být co nejvíc umělecky dokonalí. 4.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Hannibal (více)
  • USA Hannibal
Země původu:
USA

Podobné