Pod kůží

60%
Pod kůží
Plakát traileru
Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Brilantní rozjímání o tom, co to znamená být člověkem. Ohromující vizuální dílo poukazující na podivnosti lidského bytí očima neznalého cizince, v tomto případě mimozemské bytosti v ženském těle a to s tváří nádherné Scarlett Johansson, která nesdílí hodnoty lidstva. Odlišnosti kultur a vzájemné neporozumění je hnacím motorem daného konceptu. Takový pohled na svět, jaký sami moc dobře známe a připadá zcela obyčejný, nám z jinak nabízeného pohledu náhle přijde zvláštní a v mnoha případech dosti podivný. Děj je neobvykle prosťoučký. Hlavní hrdinka příběhu přichází z jiné planety a je vcelku jedno odkuď. Toulá se světem a svádí pozemské muže. Nic víc se tu dohromady neděje. Máme ale možnost se jejím pohledem podívat na naší civilizaci. Co si máme myslet? Jaké jsou naše automatické soudy na dané události? Vyberu si případ, ve kterém se objevuje Kryštof Hádek. Naše hlavní hrdinka se ho pokouší svést, když se opodál stane něco podivného. Mořský proud začne unášet psa a žena od jedné mladé rodiny se za ním vrhá. Za ženou se vzápětí vrhá i muž a na pláži zůstane jen plačící malé dítě. Všichni tři se utopí. Pro nás tragédie, neboť se kvůli psovi utopili mladí rodiče, ale právě z pohledu naší hrdinky vzniká nemálo otázek. Jaký to má smysl obětovat svůj vlastní život kvůli někomu jinému? Proč je život zvířete něco víc než život člověka? Hodnotou je láska a péče o druhé, ale je to ten jediný správný přístup? A takových příkladů je tu daleko víc. Psychologicko-filozofický vizuální snímek, který se pro pochopení musí pojmout zcela odlišným způsobem, jinak zůstane nepochopen.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Já jsem si tak nějak myslel, že se mi to bude líbit! A v podstatě líbilo - vizuálně velmi. Ale tomu filmu chybí, ehm, podmanivost. Naprosto si mě nezískal a já se o něj nezačal zajímat. Je to spíš můj problém, ale je to tak. Nízké hodnocení každopádně beru jako svojí osobní prohru.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Má to silný námět, ale po většinu času se děje jen to, že týpka jezdí s dodávkou a vyptává se týpků na různé věci. Filmu ještě hodně pomáhá pár velmi sugestivních artových scén, ale jako celek je to příliš odtažité, bezdějové, pomalé a nudné.


Dodatečné informace

Původní název:
Under the Skin (více)
  • USA Pod kůží
  • USA Under the Skin
  • USA A felszín alatt
  • USA Bajo la piel
  • USA Debaixo da Pele
  • USA Pod kožom
  • USA Pod kožou
  • USA Po tavo oda
  • USA Sob a Pele
  • USA Sous la peau
  • USA Under the Skin - Tödliche Verführung
  • USA Побудь в моей шкуре
Země původu:
USA, Velká Británie, Švýcarsko, Polsko

Podobné