Vražedná hra

47%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Dramatický thriller, který by pěkně vypadal i jako ryze akční film. Zde sice o akci také není nouze, ale protože se příběh více přiklání k charakteristice postav, má to celkově přeci jen krapet jiný háv. Jedná se o třetí zfilmovaný příběh na základě knih Jamese Pettersona, kde figuruje detektiv Alex Cross a kde po předchozích snímcích ‘Sběratel polibků’ a ‘Jako pavouk’ vystřídal Morgana Freemana v roli Alexe Tyler Perry. A byť má viditelně od Morgana odlišné herectví, nezdá se, že by svou roli zahrál hůř. Hůř se však na to divácky zvyká, což je asi nejhlavnější problém při správném pojmutí celého konceptu snímku. Máme tu sériového vraha, který svou oběť pomalu mučí a to až do finále smrti. A detektiv Alex musí jít až na samou hranici svých morálních možností aby ho dopadl. Ne, o horší film se určitě nejedná. Kdo však má s Tylerem problém, nechť si místo něj představí Morgana. Třeba se to zlepší.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Celkem neškodná kriminálka se snesitelným Perrym (naopak jeho parťák Burns není herec), která doplácí na to, že Cohen je jen průměrný rutinér, který z žádného přitažlivého námětu ještě nikdy neudělal dobrý film. 4.5/10
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
rob cohen ako reziser nikdy neexceloval (mam rad v podstate len jeho daylight, i to iba vdaka slyovy) toto vsak hranici s televiznym pilotom (ktory by sa druhej serie nedozil). tyler perry je omyl hraniciaci s katastrofou...
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
3.5
Smutná ukázka toho, kdy se film minutu od minuty propadá a nemůže ho zachránit ani obstojný záporák, neboť i z něj nakonec scenáristé udělají idiota. Dávat to v 10 hodin večer na Nově, s napůl zavřeným okem bych film asi akceptovat dokázal. V kině za 150 korun jde ale skoro o krádež (nemluvě o tom, že pokud mělo jít o vzkříšení Alexe Crosse, můžeme mluvit i o znásilnění předlohy). Nezábavné, nezajímavé, tupě natočené, s necharismatickými hrdiny. Škoda času.
Pas
Pas
6 225 bodů
0.5
detektiv-psycholog Škatulkový film od naprostého začátku. Vraha - naprostého magora - známe od začátku, profily policistů nápodobně, životní tragédie se také dala očekávat s veškerými tradičními dialogy kolem a kolem. Některé dialogy ne že by byly dementní, ale není to ono. Některé nájezdy kamery jsou také podivné a ultra levný závěr společně se špatně nafilmovanou finální likvidací magora padoucha jen podtrhují béčkovost tohoto projektu.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
4
Přišlo mi to všechno jako nedotažené do konce... Prakticky nulový příběh, nudné dialogy a hlavně bídný hlavní hrdina. Nic proti Tyleru Perry, ale buď měl opravdu ten nejchytřejší mozek na světě, nebo řežisér trochu přestřelil. Tak či tak, jediný kladný bod podle mého je Matthew Fox. Myslím, že záporáka fanatika zahrál obstojně. Tím jak zhubl a vyholil se působil dobře, jako psychouš.
harry456
harry456
2 437 bodů
5.5
Čekal jsem od toho více.
karlik4801
1 942 bodů
9
Skvělý krimi thriller s brilantním záporákem. Matthew Fox byl uvěřitelný psychouš, kterému bych se na ulici vyhnul, už od pohledu. Stále v něm vidím Jacka ze Lostů a jeho prvky hraní. I tak ale vidím obrovskou snahu zahrát tohohle magora co nejlépe. Tyler Perry se snažil ze sebe vytřískat co všechno se dalo, bohužel to nedopadlo tak úžasně, prostě tuctový výkon. Děj je zajímavý , i když předvídatelný. Snímek si pohrál i s emocemi a házel do mě trochu napětí.
HardMovie
HardMovie
475 bodů
1
Ok, objektivně možná za nějakejch 50, ale neberu. Kravina plná blbostí, záporák přepálenej a hlavní hrdina vypadá jako pochodující otylá parodie na původní postavu. Tohle není jen blbost, to je znásilnění odkazu Morgana Freemana. Hnus.