Univerzita pro příšerky

74%
Univerzita pro příšerky
Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
Pixar se konečně vzchopil a vsadil na jistotu ověřené značky jako jsou Příšerky s.r.o. Nemohlo to dopadnout jinak než úspěchem a to se kupodivu opravdu stalo. První díl je sice nedostižně daleko,ale i tak je tento prequel důstojným protivníkem všem animovaným filmům,které byli a budou natočené a to hlavně díky skvělým vtipům a jejich načasování,sympatickým hrdinům a i propracovaným dějem. Vůbec mi nevadí,že se zde vytratil kontrast mezi světem lidí a světem příšerek a nemyslím,že by to filmu nějak uškodilo,spíš naopak. Krasných 90%
Pete69
Pete69
29 761 bodů
5
Tak tento přebarvený animák o příšerkách mě moc neoslovil. Předvídatelný děj, vše jede po stokrát známé dějové lince, které tvůrci drahých animáků chrlí jako na běžícím páse, jen změní osazenstvo a to přesně jsou pro mě tyto příšerky. Za mě jen průměrná záležitost.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Rutinně zvládnutý kampusový film, kde jediným ozvláštněním je CGI animace. Příšerky s.r.o. jsou možná moje nejoblíbenější pixarovka - tenhle sequel vezoucí se na jejich úspěchu mi rozhodně nestačí. Vlastně, i když ten film rozhodně není špatný, jsem celou dobu především přemýšlel o tom, jak strašné plýtvání prostředky je zaměstnat tolik schopných animátorů něčím tak standardním a nezajímavým.

Dodatečné informace

Původní název:
Monsters University (více)
  • USA Univerzita pro příšerky
  • USA Monsters University
  • USA Die Monster AG 2
  • USA Monsterbedriften 2
  • USA Monsters Inc. 2
  • USA Monsters studentliv
  • USA Monstros S.A. 2
  • USA Monstru akademija
Premiéra v ČR:
20. 6. 2013
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Univerzita pro příšerky je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Univerzita pro příšerky


Podobné


Powered byJustWatch