Ladíme!

70%
Ladíme!
Plakát traileru

Zapomeňte na muzikály ze střední, tady jste někde jinde. Zpívá se tu jako o život, zásadně a capella (tedy bez kapely), sex je zakázaný, protože škodí hlasivkám, a kdo neladí se zbytkem, ten musí z kola ven. Ladíme! je komedie plná dobré muziky, jaká tu už dlouho nebyla. Nesnaží se spoléhat jen na netradiční předělávky světových hitů, stejně důležité jsou pro ni dobrý příběh a sympatičtí hrdinové z „masa a kostí“. Beca nastoupila na novou školu a jako těžký introvert má v plánu nikam se nezařazovat a s nikým se nepřátelit. To je první důvod, proč ji nepotkáte jinak než se sluchátky na uších. Tím druhým je touha stát se úspěšnou dýdžejkou. Svého plánu se drží až do chvíle, než narazí na velmi nesourodou partu holek (upjaté královny krásy, urostlé drsňačky, sexuální dračice i těžké asociálky), které spojuje soutěžní sborové zpívání slavných písniček bez hudebního doprovodu. Ten si vytvářejí vlastním hlasem. Beca sice na první kolo námluv řekne „ne“, ale nezpochybnitelný hudební sluch a schopnost zpívat čistě i ve sprše, ji nakonec do klubu zpívajících studentek přivede. Jenže Beca je tak trochu rebelka, a tak to okamžitě začne mezi ní a neoficiální šéfkou týmu Aubrey nezdravě jiskřit. Zatímco Aubrey je vyznavačka středního proudu, Beca neustále hledá nové cesty, Aubrey jde hlavně o vítězství v prestižním klání školních vokálních skupin, Beca na nějakou soutěž zvysoka kašle. Liší se prakticky ve všem a jako silné povahy se jednou musí nevyhnutelně střetnout. A ač klasik zpívá, že „zpívání krásně zní“, tohle rozhodně krásné nebude. A přitom finále je tak blízko!




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Super komedie,kterou milují snad všechny mé kamarádky. Je to film o ženách pro ženy. A Capella mám velmi rád,písně v takovém provedení jsou zajímavé a získají zcela nový výraz. Zde jich velké množství,takže super. Anna Kendrick je klasicky roztomilá a hodně mě baví. Ladíme možná chtějí těžit z úspěchu seriálu Glee,ale to je v podstatě jedno,když to ladí.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Hudební film z vysokoškolského prostředí o skupince děvčat snažící se vyhrát hudební soutěž pěveckých skupin. A je to další film vedený dle klasické dějové šablony, takže opět také klasická předvídavost vývoje děje. Ale na zábavnosti celého konceptu to kupodivu neubírá. Ba přímo naopak. Co postava, to osobitý charakter, což znamená, že každá má své problémy a přístup k dané věci. Je to film holčičí, ale určený pro všechny. Výborné obsazení všech rolí je bezprostředně impozantní a neoddiskutovatelné. Jako celek se nejedná o nic jiného, než o ucelenou dívčí hudební show plnou přesvědčení, trapasů, hysterie a úsměvů. Scénář byl vypracován na základě úspěšné knihy ´Pitch Perfect: The Quest for Collegiate A Cappella Glory´autora Mickeyho Rapkina a přináší příjemný filmový zážitek. Pro někoho může být humor až moc pikantní, pro někoho až moc hrubý, ale jako obvykle záleží na diváckém přístupu. Tohle se zkrátka povedlo. V ne zrovna malé žánrové konkurenci prostě bez výhrad obstojí.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Po všech těch jednotvárných sebekopírujících filmů typu Let's dance, Street dance, apod. je tady konečně něco smysluplnějšího, na co se dá v pohodě koukat a člověk se u toho nemusí každou chvíli tou stupiditou chytat za hlavu. Ladíme je opravdu výborná oddychovka, u které se nejednou zasmějete. Koho bavil seriál Glee, tak tohle je pro něj jasná volba. Příjemná podívaná plná krásných holek a slušně zremixovaných písniček. P.S. to co předvedla Anna Kendrick s tím kelímkem při konkurzu, fakt RESPEKT! A PROSÍM UŽIVATELE 'fifek-fifi', ABY MI LASKAVĚ PŘESTAL KOPÍROVAT MOJE KOMENTÁŘE!

Dodatečné informace

Původní název:
Pitch Perfect (více)
  • USA Ladíme!
  • USA Pitch Perfect
  • USA A Escolha Perfeita
  • USA Auksta klase
  • USA Dando la nota
  • USA Savršeni korak
  • USA The Hit Girls
  • USA Um Ritmo Perfeito
  • USA Напълно перфектно
Premiéra v ČR:
20. 12. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
17 mil. USD
Tržby:
115,4 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Ladíme! je dostupný s českým dabingem

Další z kolekce Ladíme!


Podobné


Powered byJustWatch