Let

73%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Naprosto fenomenální Denzel Washington v roli zhýralého pilota, který i přes své prohřešky a nezpůsobilost pilotovat zachránil letadlo před totální katastrofou. Scénář nabízí velmi zajímavé dilema a člověk neví, jestli má hlavnímu hrdinovi fandit, nebo mu přát vězení. Zajímavý snímek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Asi je hezké, že Robert Zemeckis pochopil, že nejvíce fotorealistické jsou stále ještě hrané filmy, teď by se měl ještě zbavit toho kýčaření, kvůli kterému je jeho kariéra po Návratech do budoucnosti pro mě naprosto nudná a nezajímavá.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Někomu ráno na nohy pomůže kafe a sprcha, někomu zase lajna koksu. Takové milé komorní alkoholické drama o pár hercích (krom tedy té úvodní 20 minutovky se skvělým pádem letadla) a Washingtonem, který byl u mě tím faktorem, že jdu nakonec o tu hvězdu výš. 7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Vzhledem k tomu, že jsem tušil, co to je za film, tak jsem nečekal druhé Apollo 13, jak by se mohlo zdát podle traileru. Tohle je velmi ostrý snímek na téma alkoholismu, ohýbání reality a chlapské cti. Denzel Washington je výborně obsazen a dodává roli potřebnou hloubku. Solidní biják.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
V první půlhodině je Let dokonalou instruktáží toho, jak se má chovat elitní pilot v krizové situaci- kopnout do sebe půl litru džusu s vodkou, otočit střemhlavě padající letadlo vzhůru nohama a přistát s ním na poli plném pánbíčkářů. A tuhle drobnou exkurzi do katastrofického žánru zvládl Zemeckis natolik bravurně, že i James Cameron by mu měl z paluby Titanicu uznale zatleskat. Zbytek filmu pak představuje dost bolestivou zpověď zlomeného alkoholika, která sice není tak dynamická jako velkolepý úvod, ale emocionálně si hlavně zásluhou Washingtonova prvotřídního herectví a velmi naturalistické režie dál udržuje obdivuhodnou úroveň. Někdy bolí podívat se pravdě do očí, ale právě tohle je ten typ filmu, pro který stojí za to tu bolest přetrpět.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
od navratu zemeckisa k hranemu filmu som ocakaval vselico, ale dostat len prostoducho vlecucu sa historku o probleme s alkoholom (i ked spestrenu vynikajucou leteckou pasazou) so slusnym denzelom v ulohe totalneho idiota, je dost velke sklamanie. nominacia na oskara za scenar je z kategorie WTF? momentov pretoze prave scenar je jedna z najhorsich sucasti filmu...
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
8
Kdyby se ten pilot ráno nenastřelil koksem, tak by nikdy neměl odvahu na takovej šílenej kousek, jimž všechny cestující zachránil. Prvních 30 minut má neskutečnej drive, ale pak se to zklidní. Kdysi mi vadilo, že se toho Denzela snaží po celej zbytek filmu dostat za pilotování pod vlivem (ačkoliv se mu povedl nevídaný kousek a všechny zachránil) a on se musí vykrucovat, páč má opravdu problém. O tom celý film je - o alkoholikovi, který musí svést mnohem těžší boj, než byl ten s neovladatelným letadlem.
kedl
kedl
6 380 bodů
5
Alkoholik co zabrání tragedii? No ne!! Flight není ani tak o tom, jak se z vás během chvíle stane hrdina, ale spíše naopak, ještě víc vám to uškodí a v případně Denzela dvojnásob. Flight je o vnitřním boji "jednoho "jedince (tu feťačku nepočítám ta je tam jenom, aby se neřeklo),který musí překonat svého démona ,ale schválně nechce "pořád je jako duha", jen aby nám na konci ukázal, že to přeci jenom jde...a END. Denzel a jeho hraní je přesvědčivé, ale to je asi tak všechno.....60%
Floridsky
4 376 bodů
6
Nejlepší část filmu se odehraje v prvních 30 minutách, pak už je to jen nic neříkající sonda do života pilota-alkoholika. Od Zemeckise jsem čekal víc. Měl bych jít o číslo níž, ale Denzel to zachraňuje.
kery-
kery-
3 671 bodů
8
Denzel to zmáknul úžasně a já si pěkně pošmáknul.. Dlouho jsem u filmu hlavnímu hrdinovi (tady je to označení "hrdina" dokonce na místě) nedržel palce tak jako právě před chvilkou. Při každým záběru na chlast jsem si kousal nehty a říkal si "néé, prosím, nešahej na to!!". U konce jsem se pak už jenom usmíval a byl jsem moc rád, že to dopadlo - dá se říct - happy endem, protože ten sympaťák v hlavní roli mě opravdu přesvědčil :)