Konzultant

59%
Konzultant
Plakát traileru

Legendární režisér Ridley Scott (Vetřelec, Gladiátor, Prometheus) a spisovatel Cormac McCarthy (Tahle země není pro starý, Cesta) spojili síly. Výsledkem je drsná a rafinovaná podívaná, v níž se krvavou zápletkou vine jejich typický černý humor. Status filmové události sezóny navíc posiluje i hvězdná sestava, kterou se obklopili – Michael Fassbender, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem nebo Brad Pitt. Vysoce postavený advokát, ve filmu přezdívaný Konzultant (Michael Fassbender), se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera (Javier Bardem) přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. On i Reiner ale brzy zjistí, že dohoda, kterou uzavřeli, jim nepřináší jen vidinu pohádkových zisků, ale zároveň je přivádí do víru událostí, jež pro ně mohou mít fatální následky. I když má Konzultant několik šancí hrozící katastrofě čelit, jeho arogance a touha po rychle vydělaných penězích mu nedovolují tyto možnosti využít. Když si posléze uvědomí, že přestal mít situaci pod kontrolou a z hráče se proměnil ve figurku ve hře, je už pozdě. Smrtící lavina nabírá na rychlosti a stahuje s sebou nejen jeho, ale i Reinera, dalšího zprostředkovatele obchodu Westraye (Brad Pitt) nebo Konzultantovu krásnou snoubenku (Penelope Cruz). Zdá se, že jediným člověkem, který v téhle absolutní krizi dokázal zachovat chladnou hlavu je Reinerova přítelkyně Malkina (Cameron Diaz). Kdo z nich se dožije šťastného konce? Cormac McCarthy popisuje Konzultanta jako klasickou postavu z tragédie. „Je to slušný člověk, který jednoho rána vstane a rozhodne se udělat něco špatného. A to je celé. Někteří lidé mohou žít ošklivý život, dělat jen to špatné a zemřít pokojně ve svých postelích ve věku 102 let. Konzultant ale není jedním z nich.“ (oficiální text distributora)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Scénář na úrovni studenta FAMU, nebo ještě hůř: scénář na úrovni pedagoga FAMU (zdravím Jarchovského)! Takový ten film, kde každou větu odhadnete dopředu, stejně jako pointu každé scény. Tezovité, vykonstruované, přitom nevysvětlené. Ani jsem přesně nepochopil, co vlastně ten Fassbender dělal, tím míň proč se dostal do potíží, do jakých se dostal. Režijně jen rutinní. Jo a důležitá rada na závěr: Svůj film nikdy nemůžete zakončit scénou, v níž Cameron Diaz odhalí, že je velkou femme fatale a začne trousit moudra, to prostě nejde, pokud neděláte komedii nebo parodii. V důsledku toho a mnoho dalšího nejde brát tenhle film vážně, protože je buď trapný, nudný, nebo oboje a je to vina především Cormaca McCarthyho a v závěsu samozřejmě režiséra bez špetky soudnosti velící svěřený text nějak korigovat.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Konzultant, který si chtěl jen trošku přivydělat...McCarthyho styl je hodně cítit (styloví zabijáci, žádná kladná postava, všude samá beznaděj), ale osobně bych tady radši místo Scotta zase viděl Coeny, kterým by to téma sedělo víc. 7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Kritici sice křičí hrůzou, ale tohle vůbec není špatná podívaná a diváci si to nakonec řekli. V Americe film sice bez milosti propadl, ale v Evropě si příběh o hamižnosti, smrti a nevyhnutelnosti osudu obecenstvo našel. Zřejmě nejzajímavějším aspektem projektu je skutečnost, že o Ridley Scottovi se dlouhodobě říká, že neumí vést herce a nezvládne natočit scénář jinak, než jako vizuální orgie. Podle mého to tímto filmem prokázal už z toho důvodu, že Cameron Diaz zde předvádí áčkový (bez)charakterní výkon.

Dodatečné informace

Původní název:
The Counselor (více)
  • USA Konzultant
  • USA The Counselor
Premiéra v ČR:
28. 11. 2013
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA, Velká Británie
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
71,01 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Konzultant je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch