Klauni

59%
Klauni
Plakát traileru
Na počátku kariéry vytvořili OSKAR, MAX a VIKTOR klaunskou skupinu Busters. Jejich klauniády představovaly ostrůvky svobody uprostřed nehybné bažiny rezignace v komunistickém režimu bývalého Československa. Pak se však mezi třemi klauny cosi vážného odehrálo. Jak se ukáže, národem milovaní klauni se mezi sebou nedokážou vystát. Nyní se Oskar vrací po třiceti letech z emigrace, aby v Praze uzavřel svoji uměleckou kariéru. Setkání s bývalými přáteli vede k nevyhnutelné vzájemné konfrontaci. Osud jim tak nabízí ještě jednu šanci, jak to naposledy pořádně roztočit. I po třiceti letech otázka zůstává stále stejná: Kdo se bude smát naposled? (oficiální text distributora)



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
3
Od filmu kde si hlavní roli střihlo duo Lábus - Kaiser jsem přece jen čekal mnohem více zábavy. Po technické stránce toho filmu nemám nic moc co vytknout. Práce s kamerou je velmi slušná a v dramatických pasážích snímek dobře klape,jenže v té komediální poloze se to začne pomalu zadrhávat.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
3.5
Naprosto depresivní děs. Film se tváří umělecky, že má hlubokou myšlenku, ale pod tou slabou slupkou přetvářky je to prázdný film. dokonce ani duo Kaiser Lábus filmu nedali nic navíc a zešedli spolu s šedivým scénářem. Pro mě to bylo takřka nekoukatelné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Je to slušná matlanina a po zhlédnutí se nabízí nekonečné množství otázek. Naštěstí je na každou jednoduchá odpověď: Jarchovský. Ten člověk neumí psát, to asi není překvapivé tvrzení. Ale neumí psát úplně jiným způsobem než kdokoliv jiný v Čechách. Protože zatímco jiní špatní scenáristé prostě plácají páté přes deváté, on si je jakýchsi pravidel vědom a jeho selhání jsou vždy přesně konstruovaná, až překonstruovaná. Bohužel nějaké jádro, nějaká lidskost chybí. Jinak nechápu, proč vytáhnout druhořadého francouzského herce a dabovat ho do češtiny, přičemž ho ani nenechám otevírat pusu tak, aby to foneticky přibližně odpovídalo a nevypadalo to na plátně tak blbě. Tenhle samotný fakt Klauny vystihuje - řada nepochopitelných autorských voleb.

Dodatečné informace

Původní název:
Clownwise (více)
  • Slovenská republika Klauni
  • Slovenská republika Clownwise
Premiéra v ČR:
28. 11. 2013
Distributor:
Falcon
Země původu:
Slovenská republika, Lucembursko, Česká republika, Finsko
Přístupnost:
12+
Čeština:
Klauni je dostupný s českým dabingem

Powered byJustWatch