Revival

66%
Revival
Plakát traileru

Komedie Revival vypráví příběh čtyř muzikantů, jejichž rocková skupina SMOKE se za nejasných okolností rozpadla v roce 1972, a kteří se – každý z jiných důvodů – rozhodli pokusit o její velkolepý comeback. Důvody jsou nejrůznější - peníze, touha po ztracené slávě, touha pomoci kamarádovi, ale také strach z nemohoucnosti, nemoci a smrti. Ale ať už jsou původní pohnutky jakékoliv, tito stárnoucí muži znovu začínají hrát a spolu s tím, jak si znovu začínají užívat hudby, kamarádství a života na pódiu (a za ním), mění se i jejich plány a ambice. A nakonec se změní i oni sami. A také se konečně podaří rozluštit jedno velké tajemství – proč se vlastně skupina v roce 1972 rozpadla. (oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
Začíná to vypadat,že mám něco proti českým snímkům,ale tak to vážně není. Jen je česká tvorba dost v řiti a jenom minimum snímků je opravdu povedených. Alice Nellis zde zcela ztratila svůj rukopis a jako režisérku bych jí netipoval. Děj občas postrádá logiku a protiřečí si.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Souhlas se Sheldonem - asi nejlepší, ale jistě nejnápaditější film, jaký natočila Alice Nellis (podle vlastního scénáře). Čtveřice obstarožních muzikantů, každý v područí svých vlastních existenčních, zdravotních a vztahových problémů, se po letech a po dlouhém přemlouvání tím nejzoufalejším z nich (Karel Heřmánek) dává znovu dohromady. Revival kapely Smoke si plánuje comeback, který má zařídit manažer a tajný milenec jedné z kapelních partnerek (překvapivě dobrý Richard Genzer). Trio ostatních (výborní Polívka a Geišberg, jako vždy skvělý Miroslav Krobot) má mezi sebou vyřčené i skryté konflikty, ale na pódiu jim to kupodivu zase šlape. Ovšem do stejné řeky dvakrát nevstoupíš ... V ženských rolích excelují Jenovéfa Boková a Zuzana Bydžovská.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Hořká komedie o staých rockerech.. no celkově spíše průměrný film.

Dodatečné informace

Původní název:
Revival (více)
  • Česká republika Revival
  • Česká republika Przeboje i oldboje
Premiéra v ČR:
11. 7. 2013
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Přístupnost:
12+

Podobné


Powered byJustWatch