Cosmopolis

50%
Cosmopolis
Plakát traileru

Město New York, blízká budoucnost: Eric Packer (Robert Pattinson) je osmadvacetiletý nekorunovaný král Wall Street. Během jeho vyjížďky po městě dojde v ulicích Manhattanu k záhadné explozi a propukne peklo. Navíc zjišťuje, že se mu hroutí finanční impérium. Kontakt se skutečným světem, i když jen přes okna limuzíny, ještě prohlubuje jeho paranoiu. V průběhu čtyřiadvacetihodinové odysey začíná k smrti vyděšenému Ericovi  docházet, že se jeho život blíží ke konci. (oficiální text distributora)

 




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4.5
Cosmopolis je pro mne svou obsahovou stránku velká nic neříkající nabubřelost ve které Cronenberg testuje trpělivost svých věrných fanoušků. Vizuální stránka byla velmi líbivá a občas se objevila i slušná atmosféra. Škoda,že tempo vyprávění je žalostně zdlouhavé a ve výsledku nám vlastně nic neřekne.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Tenhle film vás několikanásobně znásilní do ucha. Není to příjemná představa a není to příjemný film. Ale ta bizarní odpudivost každé vteřiny mě místy až bavila. Kdyby ze vší té roztomilé prázdnoty a cynického humoru něco vyplynulo, bylo by to ještě lepší. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
0
Asi jen sám Cronenberg ví, co tímhle patvorem chtěl vlastně říct. Nechce se mi věřit, že by pecky v letech 2005 a 2007 byly náhoda.

Dodatečné informace

Původní název:
Cosmopolis (více)
  • Francie Cosmopolis
Premiéra v ČR:
9. 8. 2012
Distributor:
HCE
Země původu:
Francie, Portugalsko, Kanada, Itálie
Rozpočet:
20,5 mil. USD
Tržby:
6,06 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění