Bídníci

73%

Komentáře a recenze 56

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Nepatřím zrovna mezi milovníky muzikálu,ale Bídnici v sobě měli něco prostě okouzlujícího. Nevím čím to,zda to bylo příběhem,nebo hereckými/pěveckými výkony,ale Bídnici mi prostě sedli. Kdybych měl na filmu vyzvednout jednu věc byl by to právě pěvecký výkon v podání Russella Crowea jehož hlas byl ze všech herců mi nejbližší. Naopak zklamáním pro mě byl zpěv Hugha Jackmana,nemohl jsem si pomoc,ale jeho projev a hlas byl pro mě spíš rušivým elementem filmu. Každý to ale cítí-slyší jinak.....100 lidí - 100 názorů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
4
Muzikály já prostě nemusím, je jich pár, které se mi líbily, ale toto zpracování Bídníků se mezi ně rozhodně nezařadí. 40% dávám za pěkné kostýmy, autentické prostředí a výpravu vůbec. Proč bych ale měl koukat na ohromnou bandu hollywoodských herců, z nichž velká většina neumí zpívat? Bez legrace se o mě v určitých chvílích pokoušela migréna.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
10
Fascinující slepá ulička, vytříbená nestřídmost, která kombinuje věci, které každý ví, že se nesmí kombinovat. I mně tu irituje mnoho věcí (předně ksicht Eddieho Redmayna v jeho nejotravnější roli), ale jinak mě ta dávka špíny, kýče, patosu a subverze absolutně vtahuje. Žádný jiný takový film každopádně není a pravděpodobně ještě dlouho nebude.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Místy se to neskutečně vleče, místy to je radost poslouchat (Crowe), ale jinak zklamání. Jackman nebyl špatný, ale své muzikálové číslo z Oscarů nepřekonal (holt utáhnout celý film zpíváním je přece jen trochu jiné kafe) a od druhé půle, když se děj přesunul víc ke Cosettě a Mariovi a celé té revoluci, se Bídníci stávali doslova nekonečnými. 4.5/10
sabule
14 227 bodů
5.5
Jde o x-té zpracování historického díla,které se celkem povedlo i díky slušným hereckým výkonům.
bayern
13 716 bodů
5
Po slovensky Beďaři s Wolverinem nezklamali a drželi se vcelku předlohy.Slušnej film
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Vizuální nádhera s geniálním příběhem, krásnými písněmi a nádhernou výpravou.
karliki
karliki
10 006 bodů
8
Hollywood dal zase ožít jednu z legend. Rozezněly se známé tóny a melodie, dal znít krásným textům. Je to ten nesmrtelný příběh, který ač tolikrát přepracován, vždy bude brát dech. V postavách se i dnes zrcadlí odkaz té doby, od dnešní ne moc vzdálený. Je pravda že vidět zpívat drsného Wolverina je trošku šok, ne menší než velkého sympatického Gladiátora v roli honícího psa, ale i tak nelituji,pro mně to byl opravdu vydatný kulturní zážitek.
nicoll
nicoll
8 670 bodů
8.5
Zatím jsem neměla čas zajít do kina, ale už se těším snad mě nezklame :)
Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
0
Četl jsem skvělou předlohu a nesoudnější ztvárnění si lze představit jen těžko. Vrhá mě až v údiv, jak špatný výsledek je. Doporučuji pustit si třeba jen začátek filmu, páč je to věru bizarní. "Proč muzikál?" ptal jsem se sám sebe. Muzikálové pojetí umožňuje rychle informovat diváky o tom, co si kdo myslí, protože o tom postavy doslova zpívají. Kvalitní scénář nechá city vyplynou z podtextu. Tak je to přirozené. Nekvalitní scénář to postavy činí říkat doslovně. Nejdřív jsem si tedy pomyslel, že tvůrci věděli, že se k doslovnosti budou muset uchýlit, aby předlohu zredukovali, a napadlo je, že v rámci muzikálových číslech jim to diváci prominou spíše, jenže tento filmový muzikál neadaptuje knihu, nýbrž divadelní muzikál, přičemž film nepostrádá jenom kvality knihy, nýbrž i kvality divadelního muzikálu, jelikož herci ani nebyli schopni hitnout správné noty. I kdyby ale byli schopni naplnit tato technická specifika, tak to na výsledku mnoho nezmění, protože to beztak bude působit směšně, páč si postavy zpěvavě vyměňují dialogy. Do kulis, masek a kostýmů jistě šlo mnoho práce, ale stejně to celé působí papundeklově - a tak prostě nemůžou bídníci vypadat, když knižní předloha dokáže vzbudit tolik uvěřitelnosti. Dále kroutím hlavu nad kamerou. Proč je hlava herce koukajícího do pravého dolního rohu obrazovky rámovaná do pravého dolního rohu obrazovky? Co je to za neumětelskou kompozici? Koukat na to 150min musí být věru neúnosné.