Černobylské deníky

52%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
3.5
Černobylské deníky jsou promarněným potenciálem. Bradley Parker nedokázal z depresivního prostředí Černobylu vytěžit maximum a horor,tak zůstal zajímavým jen díky místu kde se odehrával. Herci jsou tuctoví a jen těžko si získají vaše sympatie. Občas se objeví pořádná lekačka,ale těch je opravdu jako šafránu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Využít prostředí Černobylského okolí pro nervy drásající příběh se ukázal jako dobrý nápad. Všudypřítomná radiace, neznámá zmutovaná zvěř a pozor ... i zřejmě někdo další. Využívá se zavedeného motivu, kdy parta mladých lidí se s průvodcem zajedou podívat do Černobylské oblasti. Jenomže nic nejde podle plánu a tak pomalu nastává noc plného hrůzy a zoufalství. Vizuálně to opět vypadá jako známé picture-motion, ale není tomu tak. Ruční kamera je sice použita, ale nikdo ze členů výpravy ji nedrží v ruce. Největší hrůza samozřejmě nastává v noci za naprosté tmy, což je zrovna tady takřka dvojnásobné. Opuštěné paneláky, zarostlé ulice vegetací, absolutní ticho a ani jiskřička světla. Tento film doporučuji shlédnout za stejných podmínek, jinak se nedá patřičně užít. Tedy pochopitelně stačí jen ta tma a ticho. Divák se tak více vžije do jejich situace a pokud se do konce snímku hrůzou nepos..e, bude mít neskonalý děsuplný zážitek na spoustu hodin.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
2
Černobyl je tak fotogenický námět, že nechápu, jak se mohlo stát, že Deníky ho nedokáží ani pořádně načít. A může mi někdo vysvětlit, proč to bylo natáčené jako fond-footage, když tu nikdo nemá kameru (a klidně ji mít mohl)?
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Očekával jsem mnohem více. No ale na pobavení byl tento z části obyčejný a nudnější horor dobrý. Žádné větší vzrůšo však nečekejte. Řádění monster žádné. Větší krvavé scény taky žádné. Hodně se mi ale líbilo to prostředí, bylo opravdu ponuré.
  • Prostředí
  • Akce
  • Monstra
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Laciné jak víno ze spodního regálu v Alebertu, který zrovna ruší svoji existenci kvůli nízkému zisku a má vše výrazně zlevněno. Ale na druhou stranu obdivuju záběry a natáčení v lokalitách, které hodně připomínají Pripjať, jen ty záporáci, kterých tam i tak moc nebylo mohli být trošku lépe udělaný, no prostě každá koruna (nebo rubl (nebo dolar)) dobrá. 41%
Marty McFly
Marty McFly
3 554 bodů
6
HODNOTENIE: 5,5/10
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
6
Letos mě pobavila více Piraňa 3DD.Jenže porovnávat to nelze,protože John Gulager to s Piraňou 3DD nemyslel vážně jako Bradley Parker s jeho Chernobyl Diaries.V 90 minutové stopáži nabídnout scény ve kterých se něco bude odehrávat,vyvíjet se,budovat atmosféru tu naražíme až v závěru,NAVÍC nejde nic vidět.Nejen,že nefungujou postavy,lekačky a zvuk,ale i myšlenka,která bude k něčemu směřovat.Pokud by tvůrci nahodili bílé prostředí (atmosféry) se sněhem s menší mlhou a krve v bílém sněhu,kdy bude v nečekaných sekvencích vybíhat "neznámé zlo" ze všech stran určitě by to diváka vtáhlo daleko více,než tma,kde vidíme stíny,které navíc nebyly nijak strašidelné - rozebírám to v tomhle směru,protože Parker chtěl horor,chtěl vystrašit diváka a měl velmi dobrý námět (nápad),ale takhle to zkazit.Snímek mě lákal,protože kolem Černobylu je spousta záhad,škoda.+++ Jediná dobrá část je útěk v tunelu připomínající ILS,ale to je tak vše. Zklamání roku to ale není,jen "ztráta času".
Fanik
Fanik
3 062 bodů
6
Ale jo vcelku dobrý film. Sice je to natočené tak za 5 korun ale to nevadí nenudí to a to je u filmu důležité.
karlik4801
1 942 bodů
Takových filmů už bylo, myslím nekvalitních. Jsou i podobné a daleko lepší. Na to že jsem čekal že to bude celkem dobré, je to veliké zklamání. Celkem jsem se nudil, nebál jsem se, chybí pořádná vyvražďovačka a konec? Neoriginální, zmatený, nevysvětlený, prostě špatný. A nic nebylo vidět, jako kdyby se nic nedělo. Úplná sračka to ale není.
6thSun
1 153 bodů
9
Většinou je tento horor dost odsuzován, takže mě zdejší celkem vysoké hodnocení překvapilo. Může to znamenat buď, že si z toho uživatelé dělají prdel ve stylu: je to tak blbý až je to dobrý, nebo že sem prostě chodí jiný druh lidí. Tedy alespoň pokud se hororů týká. Co na mě přijde, vůbec mi to nevadí, neb jsem se u Deníků skvělě bavil!