Vůně kávy

45%
Plakát traileru

 Scénář Vůně kávy točil režisér Vít Olmer společně s kameramanem Holomkem v květnu a červnu 2011 v Praze a v exteriérch nedaleko hlavního města. Předevšín na malém venkovském statku, kam na čas přesídlila rodinka filmového scenáristy (Lukáš Vaculík), který potřebuje pro svoji tvůrčí práci čerstvý vzduch a hlavně klid. To se mu však u manželky, bývalé, poněkud hysterické herečky (Simona Chytrová) stále nedostává a tak této malé rodince, ke které patří ještě šestiletý syn, hrozí rozpad. Nečekané, tajemné události jim však ukáží cestu zpátky. Je to tím, že na statku je bývalá pražírna kávy, a manželka, společně se sousedem Dědkem (Luděk Munzar) s ní, proti vůli manžela, začne podnikat. Ale existence prudce jedovatého hada, jenž se sem dostal v pytlech z ciziny, staví tento dramatický příběh do jakési snové reality a démonické vize...



Režie:
Scénář:

Recenze: Vůně kávy

Kinobox.cz
50%

Osmi z deseti režisérů by podobná látka pod rukama asi ztěžkla v nudnou banalitu o ničem, režisér Vít Olmer ale Vůni kávy proměnil ve svižnou vyprávěnku o tvorbě, nevěře, odsunu, podnikání i pražení kávy, na kterou se navzdory tematické roztříštěnosti docela pěkně dívá. Olmer se v ničem nepatlá, nad ničím se nedojímá, "jen" lehkou rukou vypráví. S takovou máte tendenci filmu odpustit i jeho hloupý konec.


cerfik
cerfik
7 890 bodů
6
Z tématu se dalo vytěžit mnohem víc ... Vůně kavy na mě působí jako takový civilní televizní film o nešvarech našeho českého podnikatelského klondajku a rozpadajících se vztazích a společnosti a jako podprůměr ho shodit už kvůli hereckému obsazení a ne úplně pitomému scénáři nemůžu, ale proboha s tím chřestýšem to byl opravdu úlet, kdo kdy viděl hada jako vetřelce nepočítám-li americké filmy typu Anakonda, kde jediným účelem je vyvolat v divákovi strach. Víc jak 60% dáti nemohu.
batal
893 bodů
9
..no jo, chrestys byl trochu ulet, ale jinak dobry, Olmer umi tocit, ma dobre filmarske remeslo a neni to zadny hlupak..

Dodatečné informace

Původní název:
Vůně kávy (více)
  • Česká republika Vůně kávy
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění