Percy Jackson: Moře nestvůr

62%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4.5
První díl sice nebyl nějaká bůhví jaká podívaná,ale aspoň to bylo celé zábavné. Tohle pokračování nepřineslo vůbec nic nového a propojení světa řeckých bohů a lidí funguje snad ještě méně než v předchozím díle. Chtěl jsem se bavit,ale přes všechnu tu tuctovost a natvrdlost to nešlo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Neskutečná debilita scénáře narůstá do až dadaistických rozměrů. Postavy nevědí, co by podle logiky děje vědět měly a naopak vědí, co by vědět neměly. Vztahy mezi nimi jsou stanovené"protože se tak k sobě chovají", aniž by zrovna k sympatii nebo antipatii byl nějaký důvod a vůbec plochost postav je do nebe volající. Doslova kdykoliv se může stát doslova cokoliv, co jakkoliv a kamkoliv posune děj bez náznaku soudržnosti, což ruší jakékoliv napětí (navíc se nelze bát o postavy, když očividně ani zemřít nelze a jakékoliv zranění je vyléčeno vodou, na což hrdinové neustále zapomínají, a i roky mrtvá postava nakonec v klidu ožívá v outfitu podle módy přešitém na její aktuální velikost). Že mytologie je zde naprosto nefunkční i při co nejmenším kladení nároků rozhodně nepovažuju za pomíjitelné. Vůči jedničce jsem se pokusil být vstřícný, až po nedobrovolném druhém zhlédnutí jsem musel jít dolů. Nyní už nemám důvod se o něco takového pokoušet. jen škoda (nevhodně obsazeného) Lermana, kterého mám pořád za sympaťáka, i když má na role vážně smůlu. 1 a 1/2
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Pokles oproti předchozímu dílu je znatelný. Pochválit lze snad jen vizuál a příběh samotný.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Bylo to hezký, mělo to příjemnej spád,ale furt tam bylo znát, že je to film pro děti a to mi šlo docela proti kůži a to mám rád řeckou mytologii. Efekty slušný, ale ně špičkový. 62%
kubas369
4 086 bodů
4
Výplach střev ala hollywod jen kdybych se neztratil v těch nádherných očích té sličné děvi Alexandry tak bych to možná i po deseti minutách vypnul, takhle jsem to dotřískal celý.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
2
To, co fungovalo v jedničce, jakoby ztratilo svoje kouzlo. Řeckou mytologii zbožňuji, ve Zloději blesku bylo hezky popsáno a vyobrazeno celé gró této zajímavé mytologie. Pokračování jsem čekal i u dvojky, bohužel ani v nejmenším se mi tohoto nedostalo. Tolik otřepaných klišé pro diváky na pomezí prvního a druhého stupně základních škol jsem dlouho neviděl. Bylo vidět, že to byl účel, můžu jen litovat. Příběh vcelku nezajímavý s ne moc dobře napsanými dialogy mi ze sledování místy dělal utrpení.
RolandBones
RolandBones
3 583 bodů
3
Opravdovým kouzlem tohohle "veledíla" je jak se jim podařilo sehnat poměrně dost hvězd.Jinak je film další unylou variací na dětské fantasy.Která nepřekvapí,ale spíš uráží inteligenci průměrného diváka.Jednička měla aspoň vcelku slušnou režii.Tady mě nic pozitivního nenapadá.Nadruhou stranu jsou i horší filmy.Ale scénaristickou prázdnotu ani CGI nevyplní.
saboter
saboter
3 564 bodů
6
Oproti jedničce jde o zklamání není to ono Kolombus udělal solidní podívanou zde občas se jede jen na efekty a herce což je vidět od začátku a
  • herci
  • humor
  • příběh
  • nic nového pod sluncem
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
5
Že já vůl se nepodíval, jak se mi "líbil" první díl. Bohužel jsem žil s tím, že jednička ušla. A to tam bylo i pár lepších a zajímavějších herců. Tohle bylo děsný. Po první pul hodině jsem usnul. Efekty místy příšerný, že jsem s lítostí vzpomínal na fantasy desítky let staré, kde byly masky lepší než tady počítačové efekty. Co se dělo okolo efektů nemá moc ani smysl komentovat. To byla ostuda všeho. Takže i bez předsudků jsem byl otrávenej a před koncem raději znovu usnul, abych potom v hospodě byl svěží.
roque
roque
2 923 bodů
10
Všehny knížky jsem četla. Je to sice už pár let, ale docela si to ještě pamatuji. Snad se opravdu budou držet knih. Trailer vypadá docela slibně. Toto je jednou opět film, na který nejspíš vyrazíme do kina. Snad to nebude trvat opět tak dlouho, než natočí a pustí do kin i další díly. Přece jenom je to pentalogie a herci stárnou a něnit pořád herce, to by tedy určině fanoušci moc neocenili. Tedy alespoň já ne. Knížky byly dobrý, tak uvidíme, co film.