Arrietty ze světa půjčovníčků

76%
Arrietty ze světa půjčovníčků
Arrietty ze světa půjčovníčků je japonský animovaný film studia Ghibli na motivy knihy Mary Nortonové, jež česky vyšla jako Pidilidi. Vítejte ve světě půjčovníčků – malinkatých lidí žijící v prostorech mezi zdmi či pod podlahami starých domů, kteří si vše, co potřebují k životu, půjčují od jejich obyvatel. Mladá Arrietty takto se svými rodiči žije v domě, kde bydlí babička mladého chlapce Šóa. V den, kdy Šó přijede na návštěvu, čeká Arrietty její první výprava s tatínkem pro zásoby do světa velkých lidí. Její život i život její rodiny se v tomto okamžiku navždy změní, neboť Šó dívku zahlédne...



Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Já nevím, na mě je to takové celé neslané nemastné, zkrátka unylé. Příběh malých lidiček ve světě lidí je ovšem zajímavý. Přijde mi to také trošku nedotažené. Pro mě rozporuplný příběh. Skvělý nápad, průměrné zpracování, nepřispěl ani dabing. Mírný nadprůměr.
Sunny5
Sunny5
3 178 bodů
10
Překrásný film.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
8.5
Arrietty je taková japonská Zvonilka v překrásně kresleném prostředí - pro mě ještě úchvatnějším než u starších animovaných klasik. Taky se mi líbil příběh (který bývá u jiných anime občas „divný“ na evropské poměry) a soundtrack, obojí má jistou úroveň, díky čemuž neodpudí dospělé.

Dodatečné informace

Původní název:
Kari-gurashi no Arietti (více)
  • Japonsko Arrietty ze světa půjčovníčků
  • Japonsko Kari-gurashi no Arietti
  • Japonsko The Secret World of Arrietty
  • Japonsko 借りぐらしのアリエッティ
Země původu:
Japonsko
Čeština:
Arrietty ze světa půjčovníčků je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch