Anglický pacient

75%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Romatický výpravný film, z kterého jsem se prostě na zadek neposadil. Téměř tři hodiny skákání do různých časových období, přitom konec je předem jasný. Málo tajemna, šlo si s tím více pohrát a lépe proplést celý děj. Takhle z toho vzniknul dobrý romantický film, ale ne tak dobrý film jako celek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Roztěkané vyprávění, které si nedokázalo udržet mojí pozornost. Nezajímali mě hrdinové, jejich city, motivace. Odzíval jsem to od začátku do konce. Formálně dobrý film s dobrým obsazením. Ale k čemu to, když jsem se jen těšil, až už spustí titulky? 50%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
I na potřetí neskutečně silný zážitek se vším všudy. Přes svou délku nemá zbytečnou scénu. Každý záběr, každý tón tady má své místo. Minghella natočil jeden z nejlepších filmů 90. let. Dokonalý film, který u mě dostoupal až do top 10.
Fingon
16 886 bodů
6
Celkem zklamání, válečné filmy právě nemusím, a i když je zde válka v podstatě jen kulisou, bohatě stačí na to, aby mě to trochu otrávilo. Přičtěte k tomu mou averzi k dlouhým filmům (přece jen, výjimek jako Pán prstenů nebo Titanic je málo, od čeho by to taky byly výjimky, že) a to, že jsem se po většinu doby celkem nudil. Ovšem všimněte si, jak se namaskovaný Fiennes podobá roli, kterou bude hrát za deset let - přípravu na Voldemorta vzal vážně od podlahy:-).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Anglický pacient je jedním z nejlepších romantických příběhů a přitom jím vlastně není. Film obsahuje řadu skutečně horrorových momentů a přitom není ani horrorem. Takové nejednoznačné filmy to měly v přísně žánrovém studiovém systému vždy obtížné a je dobře, že se pořád najdou tací, kteří jsou ochotni se postavit na zadní a udělat to po svém. Láska je ve vzpomínkách nesmrtelná a tenhle film je úchvatný.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Možná trochu přeslazený, ale nicméně nádherný romantický příběh, který dokáže chytnout za srdce. Čarokrásná africká krajina hold dokáže divy, stejně jako podmanivý pohled Ralpha Fiennese, jehož já osobně řadím k těm nejlepším hercům, co kdy prošli starou dobrou anglickou školou. Samozřejmě má Anthony Minghella trochu štěstí, že rok 1996 nenabídl zase až takovou konkurenci jako ten příští ve znamení Cameronova Titaniku, ale za tu zručnou a procítěnou filmařinu, kterou tady předvedl, si toho Oscara určitě zasloužil... a ústřední milostné duo tuplem.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
Jeden z najlepších romantických filmov aké som kedy videl! Nenechajte sa odradiť jeho dĺžkou a naplno si vychutnajte osudy filmových postáv.
limeta
limeta
5 179 bodů
10
Drama, romantický, válečný...slibné spojení žánrů je splněno na 110%. Nádherný film se skvělým hereckým obsazením a silným příběhem, který léty neztrácí nic na kráse
Jamie76
Jamie76
4 275 bodů
8
Toto je opravdu dlouhý a zajímavý film plný dobrodružství, vzpomínek, lásky, napětí a to vše se světovou válkou na pozadí
kubas369
4 086 bodů
6
Zdlouhavá nuda, není to uplnej propadák jen další přeceňovaný film.