Rytíři ze Šanghaje

71%
Rytíři ze Šanghaje

Když se Wangův odloučený otec stane obětí záhadné vraždy, vydávají se Wang a Roy v jeho stopách do Anglie s vidinou spravedlivé odplaty. Wangova sestra Lin má stejný nápad a při svém pátrání odhalí celosvětovou konspiraci, která má vyústit ve vyvraždění celé královské rodiny - téměř nikdo jí však nevěří. Wang, který musí pomstít svého otce a zároveň udržovat romanticky založeného Roye co nejdále od své atraktivní sestry, zatím s pomocí ochotného inspektora Scotland Yardu a desetiletého pouličního dareby obrací život ve viktoriánské Anglii naruby. Na dvojici hrdinů čeká v Británii spousta humorných eskapád a bláznivých dobrodružství...




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Kdo by čekal,že spojení Jackie Chan - Owen Wilson bude k sobě tak dobře pasovat. Chemie je mezi nimi velmi silná a navíc přirozená. Jakoby to byly výborní kámoši i v reálném životě. Rytíři ze Šanghaje jsou velice zábavní a plní nejrůznějších narážek na historické osobnosti. Akce je parádní,ale to se dá v podání Jackieho očekávat. Mám hrozně rád styl jeho boje a tady jsem se dosytosti nabažil. Už by to chtělo tu slibovanou trojku.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Americký zlodějíček a lupič Roy O'Bannon a asijský bojovník Chon Wang spolu podruhé a tentokrát v Anglii. Právě tam se vydá Chon za pomstou a Roy mu je po boku. Krapet to připomíná Chanovu akční sérii ´Křižovatka smrti´, neboť co film, to dějově jiná země. Už volba názvu snímku předznamenává, že tentokrát to bude větší groteskní estráda, než jaká byla v jejich předchozím dobrodružství. Jackie Chan plně předvádí své typické asijské opičárny, na které je Owen Wilson setsakramentsky krátký a tak se to snaží dohánět alespoň hláškami. Tohle už není nic jiného, než prostá žánrově výpravná komedie, ve kterém je v podstatě hlavní dějová linka zcela druhořadá. Oba protagonisté tu prostě jen blbnou jak utržení ze řetězu a to je všechno. O bojové scény tu samozřejmě nouze není, takže Chanovi fanoušci si přijdou na své, jen je to všechno v komediálním stylu. Zkrátka se jedná o takový nepatřičný dějový chaos, že občas aby se čert v tom vyznal. Ale je to živé, plné nadšení, má to šťávu a jakoby to prostě všechny bavilo. Našince navíc potěší fakt, že mnohé londýnské ulice a některé interiéry byly natáčeny v Praze. Velkorozpočtová extravagance humoru a skopičin tedy v plné palbě, což je od předchozího krapet vážnějšího snímku výrazný posun.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Povedená komedie, která není nafouknutá a drží se při zemi. Dobře se u ní divák pobaví. Nesmí však očekávat zázrak.


Dodatečné informace

Původní název:
Shanghai Knights (více)
  • Hong Kong Rytíři ze Šanghaje
  • Hong Kong Shanghai Knights
Premiéra v ČR:
10. 4. 2003
Země původu:
Hong Kong, Velká Británie, USA
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
88,32 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Rytíři ze Šanghaje


Podobné


Powered byJustWatch