Nejhorší obavy

70%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 102 bodů
5.5
Učebnicové béčko, které se odehrává za studené války, či po studené válce, ale zkrátka mezi USA a Ruskem. Mraky klišé se honí nad celým filmem, vlastenecké monology i dialogy, celkem dobrý vizuál a dobří herci mě nakonec přesvědčili, že je to alespoň lehce nadprůměrný kousek.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Výborný thriller, odehrávající se na těch nejvyšších místech, který působí až děsivě uvěřitelně. Affleck mi v té akční roli kupodivu až tak nevadil, možná to bylo i tím, že měl kolem sebe dostatek zdatných herců (Freeman, Schreiber), kteří pozornost strhávali na sebe. 7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
V roce 1973, během Golanské války, se po letecké nehodě ztratila atomová bomba, kterou po dvaceti letech objevili překupníci se zbraněmi. CIA má však oči všude a tak se pokusí zabránit skupině bohatých a kultivovaných evropských neonacistů, kteří se snaží po vzoru Adolfa Hitlera způsobit světovou krizi. Úkolu se ujme William Cabot (Morgan Freeman) a povolá mladého analytika Jacka Ryana (Ben Affleck), aby se pustil do mise. Tom Clancy je jeden z nejúspěšnějších spisovatelů všech dob a filmy podle jeho knih byly vždy mimořádně úspěšné. Prvním Jackem Ryanem byl vynikající Alec Baldwin v nestárnoucí klasice Hon na ponorku, pak však musel na dva filmy ustoupit Harrisonu Fordovi, který měl přeci jenom silnější starpower, ale příliš roli nevyhovoval. Třetím představitelem se tak stal Ben Affleck a je to volba příjemná, protože se typově na analytika hodí. Film Nejhorší obavy patří mezi důstojné pokračovatele série a jako samostatný film je velmi nadprůměrným technothrillerem.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
rewatch po skoro 20 rokoch. Potom co sa Harrison Ford rozhodol ukoncit svoju Ryanovsku karieru prislo na restart serie s Affleckom v ulohe mladeho CIA analitika a nastastie sa scenaristi ubranili nutkaniu ist akcnym smerom a stale ide viac o politicky thriller nez akcny film (i ked dojde in Afflecka utekajuceho v slowmo co posoby nemiestnym dojmom), ktory je i vdaka skvelej rezii Phila Aldena Robinsona vysoko zabavny.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Z uvědomění si skutečnosti, že film vypovídá o opravdové horzbě, která se vylíhne z úplné prkotiny a není tak úplně nepředstavitelná, mi během notné části filmu běhal mráz po zádech a ještě teď mi cvakají zuby. Napínavé, ucelené, skvěle zahrané, bez zbytečně samoúčelných efektních blbůstek...zkrátka pomyslný návrat ke kořenům technothrilleru, jak má být a velká pocta Tomu Clancymu, k jehož cenným knižním artefaktům po shlédnutí Nejhorších obav jistě pár jedinců najde cestu.
kedl
kedl
6 380 bodů
6
Ten rok,nejlepší akční film.Asi tak nějak ma vypadat akční thriller s originálními prvky a dějem.Výborneý Freeman i Affleck(i když on zrovna není má parketa)..Ve filmech, kde má někde něco vybouchnout,to vždy někdo vteřinu před tím vypne.Ale tady to bylo buuum,že jsem spadnul ze židle...dobré,jako celý film