Taková zvláštní rodinka

71%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
3
Já prostě nikdy nepřišel Andersonovi na chuť a stejné je to i s Takovou zvláštní rodinkou. Na to,že má být film komedie,tak jsem se vůbec nebavil. Pokud jsem se třikrát pousmál,tak i to by bylo moc. Nebýt té plejády známých tváří,tak by se jednalo o slušný propadák.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
když jsem ten film viděl prvně, mohlo mi být 13, nesnášel jsem ho. Když jsem ho viděl podruhé, notně starší a chápající, co je filmový styl, považoval jsem ho pořád za slabšího Andersona. Když jsem ho viděl potřetí, tak jsem mu takřka propadnul. Sice za nejlepšího Andersona pořád (zdaleka) považuju Život pod vodou, ale tohle už pro mě není jen polotovar před vrcholem.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Když lidé poprvé viděli tento film, tak se dívali jako péro z gauče, protože setkání s Wesem Andersonem není pro každého. Málokdo ovšem tušil, že je to tak komplexní filmař, ze kterého vyroste jeden z nejosobitějších režisérů dneška. Taková zvláštní rodinka je zpětně výrazně lepší, než v době své premiéry. Dobré!
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Základ je mít rád režijní styl Wese Andersona, přijmout poetiku a užít si to. Gene Hackman je vynikající. Prakticky groteska se vším všudy, ale bez laciných šlupek od banánů (téměř, protože i to tam patří). Trochu "složitější" didaktický začátek", ale druhá polovina se veze na příjemným vnitřním tichým smíchu.
countcess_drella
3 910 bodů
6
No, tak jsem konečně dal šanci Andersonovi. Přiznám se, že jsem mu v něčem křivdil. Ale v něčem opravdu všechny vtipy padající na jeho hlavu jsou pravdivé. Ve filmu probíhá vynikající práce se stylem a snad nejlepší možný soundtrack. Ale zatímco u soundtracku je vše dotažené na sto procent (možná kromě Ramones scény), tak bohužel styl již pokulhává. Ano na všechno se krásně dívá, je to zajímavé a barevné. Ale divák se velice rychle vší to symetrií lehce přejí. Příběh sám o sobě je naprosto jednoduchý. Pobaví, ale musíte mít zrovna náladu na u srdíčka zahřívající film. Co mi, jako divákovi, nejvíce vadilo jsou ale šablonovité postavy a snaha o "černý" humor, který ale ve skutečnosti nikdy nikoho neurazí. *spoiler*Ani smrt pejska vám nepřijde smutná, protože hned se vlastně koupí nový.*spoiler* Všechny vtipy tedy končí na úrovni pousmání se a to je vše. Přiznám, že kdybych byl mladší a zrovna by začínaly moje hipsterské roky (tj. kolem 14), tak bych si Wesům styl asi zamiloval. Protože je to přesně to, co jsem miloval v té době. Ale bohužel jsem již starý na takto příběhově jednoduché filmy. Silných tři, ale pořád tři
Royalfox
61 bodů
10
Nejlepší Anderson. Vrchol scénaristiky a vytvoření světa, ve kterém bych chtěl žít. Tohle je pravý a poctivý Anderson, bohužel v následujících filmech začíná sám sebe poněkud vykrádat. Škoda. Sice každý z jeho snímků je obsahově jiný ale nakonec si člověk najde to svoje. Royal Tenenbaums byl první, originální a to mu už nikdo neveme