Lesní duch

61%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
4.5
Evil Dead je pro mne modlou a nedotknutelnou klasikou,proto tento Remake považuji za zcela zbytečný. Právě pokud jste viděl původní snímek,tak nemá vůbec cenu pouštět tento film. Leda by jste se chtěli ujistit v tom,že Raimiho dílo je jedinečné. Navíc motto : Nejděsivější film,jaký kdy uvidíte není zcela pravdivý.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Pokud se přenesu přes všechna realistická i nerealistická očekávání ohledně vyslovení "další Evil Dead", jde o slušný horor s příšerně pomalým tempem. To není asi zrovna terno, ale co nadělám. V první řadě mě ale překvapila absence humoru - zkrátka nečekejte nic, co čekáte! A rozhodně je zbytečné a nerozumné, že se tvůrci rozhodli na Evil Dead vůbec upozorňovat, protože možná stojí za diskusi, jestli jde o dobrý horor. O dobrý Evil Dead ale určitě nejde.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Ikdyž původní Lesní Duch mezi mé oblíbené klasiky rozhodně nepatří (pár nápadů fain, ale jinak je to fakt až moc šílené a ne zrovna scary) tak tenhle remake můžu s klidným svědomím označit za naprosto zbytečný. Řemeslně sice hodně fain, ale jinak neskutečná blbost, která vrší klišé na klišé a upřímně jsem přál všem těm nesympatickým postavám rychlý konec.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Lesní duch absolutně neberu jako film, který má cokoli společného s pro mě nedotknutelnou filmovou trilogií Evil Dead a vtipným béčkovým seriálem Ash vs. Evil Dead. Lesní duch je plnohodnotný horror s hodně drsnými nápady a v rámci žánru patří k lepšímu nadprůměru. Můj šálek to úplně není, ale čas mu docela prospěl.
lamps
lamps
15 150 bodů
4.5
Co jsem taky mohl čekat. Brutální přehlídka té nejbéčkovatější béčkovosti, tmavou akcí a zmateným střihem počínaje a mozkovou ochablostí hlavních hrdinů konče. Je to sice místy docela zábavné, masky jsou na úrovni a několik snaživých odkazů na Raimiho trilogii dokáže správně divácky nabudit, ale nevídaná smršť hororových klišé a hloupých zvratů a absolutní neschopnost tvůrců přijít s čímkoli novým mi ty jinak příjemné krvavé hody výrazně znechutily.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Jako remake je to kupodivu povedené dílko s ohledem na rozrůstající se počet (většinou ne tak dobrých) předělávek v poslední době. Očekával jsem větší nechutnosti. Na dnešní dobu plnou remaku je to ale docela dobrý horor.
  • napětí
  • masky
  • styl
M3lios
M3lios
9 140 bodů
6
Explicitný ,šokujúci ,kontroverzný remake Raymiho predlohy ,ktorá sa na nič nehrá. V tvorbe tohto filmu bohužial nedominoval Sam ako režisér ale ako scénarista ,čo filmu zaručene škodí. Dobrý horor ,no priveľa klišé. Ale nebolo to až tak zlé ako som si myslel. Určite existujú aj horšie remaly na horory. Pokiaľ ste skalný fanúšik Evil Dead tak toto vám nesmie újsť. Ja som bol vcelku prekvapený ,že to nebol až taký brak ako som si myslel. 65% - proste to bolo v pohode.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
6
Takovej ten horor, který má na první pohled všechno co by měl horor mít, ale stejně mu nemůžete dát vysoký hodnocení, protože prostě nemá tu atmosféru a celý film to s vámi nic nedělá. Já se cejtil, jako kdybych koukal na akční film. Prostě jsem jen seděl a koukal jak se tam řežou. Neříkám, že tam nebylo pár momentů, které by se dali považovat za lekačky nebo strašidelné momenty, ale rozhodně jich nebylo moc. Celý film odcejpá dost svižně a posledních 10 min je naprosto hektických a akčních. Těch posledních pár minut bylo to nejlepší co bylo ve filmu. Tolik zvratů a konců, který mohli nastat za tu chvíli, ale pak se to najednou rozeběhlo dál a zase další možnej konec a takhle to šlo pořád. Není to vyloženě zklamání, ale dalo se z toho vytěžit mnohem víc. 65%
kery-
kery-
3 671 bodů
10
Na film jsem se těšil hodně dlouho, a po prvním shlédnutí toho čekání ani nelituju. Dostal jsem přesně to co jsem očekával, ne-li víc..Podobných filmů mám za sebou už hodně, ale i tak jsem u nějakých záběrů natahoval (třeba olizování čepele nože, brrr). Film může litovat pouze toho, že se pověsil "na značku", protože některé skalní fanoušky originálu asi urazil zdaleka nevypilovaný scénář (toho, že každý byl vždycky tam kde měl být a sám si nešlo nevšimnout). Kdyby se film vydal svojí vlastní cestou, tak mi neříkejte, že by to nebylo červený. Je to škoda no..I tak je film jedním z mých největších favoritů roku 2013, a jako u jednoho filmu z mála jsem si jistý, že hodnocení časem měnit rozhodně nebudu. Za to krveprolití si to zaslouží. Jsem rád, že to nebyly jen keci do větru..
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
4
Jako na kolotoči. Počáteční část filmu vykazovala určité dobré vlastnosti hororových snímků. O počet děsivých a lekacích scén nebyla nouze. Proto asi nápis který je na posteru "NEJDĚSIVĚJŠÍ FILM JAKÝ KDY UVIDÍTE" sedí. Postupně se to ale více a více zamotává. Chvílemi byl zloduch tamten poté zas tamta. To už mě nebavilo, někdy je méně více. 30%