Dokonalý smysl

75%
Dokonalý smysl
Plakát traileru

Zatímco Susan a Michael objevují nové a nepředvídatelné hluboké city, lidé na celém světě se začínají cítit divně, jako by něco ovlivňovalo jejich emoce. Je to proto, že jsou zamilovaní, nebo se svět citově rozpadá?

Už jsme si zvykli na filmy o globálních katastrofách z americké produkce podle dějové dramaturgické šablony obvykle diktované právě původem těchto filmů. Toto je neamerický film, který k žánru přistupuje z jiného úhlu. Má dvě navzájem provázané dějové linie: první je milostný příběh mezi mladým šéfkuchařem a dívkou ze sousedství, která je epidemioložka; druhou je propuknutí záhadné nákazy v různých částech světa, která způsobuje, že postihnutí lidé ztrácí nejprve čich, poté chuť a nakonec i sluch. Film zároveň podává subtilní, avšak velmi důležité sociální poselství prostřednictvím vnitřního hlasu kombinovaného s dokumentárními záběry z různých částí světa, který naznačuje, že možným důvodem této globální katastrofy je to, že lidé zanedbali své životní prostředí a následně i sami sebe.




Pete69
Pete69
29 325 bodů
9
Tento film na mě zapůsobil neskutečně a vryl se mi do paměti na celý život. Po jeho shlédnutí jsem měl strašně divný pocit. Toto mě bere. Záhadný virus, velké následky pro celou planetu a... někdy se to zvrhne v trapas, ale když se to povede takto, je to neskutečně dobré.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Film o tom, že i když námět je polovina úspěchu, nedostane se s ním dál než na ono poloviční hodnocení, když nemáte nic jiného. A Eva Green i Ewan McGregor jsou sice dobří herci, ale ne tahouni.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Ikdyž se blíží epidemie obřích rozměrů, vždycky se najde důvod žít. Hodně netradiční romantika (ten nápad je prostě skvělý), a ikdyž je to trošku jiný žánr, tak stejně mladý Soderberghův Contagion dostává těžký direkt. 8/10

Dodatečné informace

Původní název:
Perfect Sense (více)
  • Velká Británie Dokonalý smysl
  • Velká Británie Perfect Sense
Premiéra v ČR:
2. 2. 2012
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Velká Británie, Německo, Švédsko, Dánsko, Irsko
Přístupnost:
12+
Tržby:
0,14 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné