Ďábel v těle

51%
Ďábel v těle

Inspirováno skutečnými událostmi. V Itálii se mladá žena účastní několika vymítání, aby odhalila pravdu o tom, co se stalo její matce, která při svém vlastním vymítání zabila tři lidi.




lamps
lamps
15 156 bodů
5
Scénář k Devil Inside spojuje snad všechna klišé týkající se filmů o vymítání ďábla (což by ještě vůbec nevadilo), ale spojuje je natolik neohrabaně, strojeně a hlavně nudně, že sám sobě podkopává nohy a dělá z příběhu jen slepenec scén bez větší gradace a s neexistující pointou. Naštěstí použitý dokumentární styl natáčení byl trefou do černého, amatérská kamera a potemnělá, odporně vybledlá výprava dokáže navodit při hororových scénách atmosféru, jakou si každý v souvislosti s ďáblem představí, a obraz není zbytečně roztřesený, takže divák má možnost se celkem dobře orientovat. Bohužel téma vymítaní je už od dob Exorcisty takřka vyčerpané a chtělo by to přijít s něčím opravdu mimořádným, aby kvalita mohla zastínit kvantitu. A to se tady skutečně nepovedlo.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Opravdu se nic zvláštního nedělo a to jsem čekal na něco překvapivého až do konce. Myslím si že do odpadu to má ale daleko i když jsem rozhodně viděl už lepší film tohoto ražení.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Kupodivu to nebylo tak hrozné, jak ze začátku naznačovalo zdejší nízké hodnocení. Celkem slušný film o vymítání s pár lekacíma scénkama s "moderní" roztřesenou kamerou.

Dodatečné informace

Původní název:
The Devil Inside (více)
  • Itálie Ďábel v těle
  • Itálie The Devil Inside
Premiéra v ČR:
1. 3. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Itálie, Mexiko, Rumunsko, USA
Rozpočet:
1 mil. USD
Tržby:
101,76 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Ďábel v těle je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch