Jack Reacher: Poslední výstřel

73%

Komentáře a recenze 45

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Celkem podařený film, je to takovýá lepší kriminálka, která vás nechá docela louho na vážkách a v klidu se dá na elý film podívat. Děj je ovšem dosti roztahaný a chvílemi jsem se nudil. Ve snímku je spousta klišé, ale není to přes čáru. Takže celkem slušná podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Werner Herzog by se nemohl víc přiblížit k nesmrtelnosti, ani kdyby snědl další botu. Jinak je tenhle lol film plný bizarních scén, kde nedokážu určit hranici mezi humorem záměrným a nezáměrným. Pokud měla kniha nějaký přesah, film jej nemá. Je jen velmi podivným mixem na pomezí pochopitelnosti.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Hodně chytlavá a zábavná akční detektivka, která u mě evokovala vzpomínky na polovinu 90-tých let, kdy akčnímu filmu kralovaly snímky z Bruckheimerovy dílny. McQuarrie umí napsat silný příběh (Usual Suspects, Valkýra) a tímhle zářezem navíc dokazuje, že Pátá Mise by mohla být v rukou, které tomuhle žánru velice dobře rozumí. 8/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Vzpomínáte ještě na všechny ty samozvané ochránce zákona, kteří k americké, respektive západní, popkultuře neodmyslitelně patří? Zjeví se doslova odnikud, vždy mají na všechno správnou odpověď a když je potřeba, dají někomu pořádně na budku. Jack Reacher není film, u kterého byste si měli lámat hlavu kdo s kým, co a jak. Pokud se o to pokusíte, udělají tvůrci takové gesto, že byste se na to měli okamžitě vykašlat. Jak zřejmě chápete Jack Reacher není podívaná, která by chtěla zaměstnat vaše mozkové závity, ale především pobavit, a to se jí docela podaří. Skutečné filmové fanoušky pak potěší padouch Werner Herzog, jehož kreace s ukousanými prsty potvrzuje, že někdo dovede přežít za každou cenu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Klasická nudná kriminálka. Nudná proto, protože bylo ve filmu hodně planých a dlouhých dialogů. Bez těchto nedostatků je film po stránce akční, docela zajímavý a drsný. Obzvlášť pobaví bitka v koupelně.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Zemitá (akční) podívaná, která evokuje old school. Přitom ale relativně stylové a funkční.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
5
Bolest pramenící z úplně jiných důvodů, než čeho jsem se bál. Ano, Cruise se pro roli "dvoumetrové hory svalů, která budí respekt na sto honů" nehodí, ale ve filmu je jen pár scén, kde se masivnost knižní předlohy nepovedlo zamazat. Většinu času se Tom upřímně snaží a Reacher je natolik osekán na kost, že to opravdu mohl hrát kdokoli. Kde film opravdu naráží, to je samotné uchopení. Jaký chytrák na začátku filmu vykecá, že obviněný není střelec? Nejenže tím eliminuje překvapení, ale navíc pak nemá hodinu na čem stavět (a ne, není to věc předlohy, tam to padlo až ve 13 kapitole). A vrcholem všeho je divné užívání humoru. Hned několik scén je natočeno tak, jakoby šlo o ryzí komedii (souboj v koupelně, kde se záporáci de facto vyřídí sami, výstup z auta na ulici). Sem tam se vtip vydaří, ale jindy buď působí nepatřičně, nebo rovnou jako "něco z filmu s Nicolasem Cagem". Výsledkem je podivný žánrový slepenec, který zaujme především tím, jak mimózně ho tvůrci natočili.
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
5.5
Tohle mohlo fungovat v osmdesátých letech s Arnoldem v hlavní roli. Je to totiž přesně ten typ. Všichni chlapi chtějí být jako on a všechny ženy chtějí být s ním. Třeba scéna kdy Cruise stojí před advokátkou polonahý a ona je rozrušená jako kdyby před ní stál napumpovaný a naolejovaný Brad Pitt. Jinak to celkově vypadá jako televizní film.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Viděl jsem to v letadle, asi tomu budu muset dát ještě jednu šanci, jak se zdá jsem jeden z mála komu to přišlo průměrný. Zatím 60% (žádná změna, Jack Reacher mě prostě neoslovil, čím to bude sakra?)
kubas369
4 086 bodů
8
Po dlouhé době role, která Cruisovi padne jak ulitá a nemusí tak vůbec nic předstírat. Tohle je velice zábavný a odlechčený počin, který si nehraje na nic světobornýho přesto má áčkové parametry. Jestli jich je v plánů víc asi bych se protentokrát moc nezlobil.