Andula vyhrála

70%
Andula vyhrála
Plakát traileru
Hlavní postavou zručné a svižné komedie je bohatý starý mládenec Pavel Haken, který s pomocí rozmanitých úskoků, lstí a věrného komorníka Václava prchá před pozorností vdavekchtivých dívek a žen. Nakonec odjede s Václavem do víkendové vilky daleko v lesích. Ani tady však nenajde vytoužený klid. Jeho matka totiž poskytla pozemek dívkám z dámského společenského klubu, které si tu postavily letní stanový tábor. V táborové kuchyni tu vypomáhá prostořeká Andula a je to právě ona, na koho Haken narazí. Neobvyklé setkání ho natolik zaujme, že dívku dokonce navštíví v táboře. Po jeho odchodu se slečny nahněvané jeho nedobytností s Andulou vsadí, že ani ona nedokáže starého mládence získat. Dívka finančně výhodnou sázku přijme a překvapivě vyhraje. Mezi ní a Hakenem se zrodí hluboká láska, která je potvrzena svatbou. Pomstychtivé dívky však Hakenovi prozradí sázku, kterou s Andulou uzavřely, což vede mezi manžely k roztržce. Andulu, která Hakena opravdu miluje, manželovy výtky ranní a proto odejde. Než vše dospěje k povinnému šťastnému konci, stane se z Anduly nejen majitelka prosperujícího obchodu s voňavkami, ale také matkou dvou zdravých dvojčat. (oficiální text distributora)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Pěkná komedie, ze které čiší optimismus a vždy mi navodí dobrou náladu. Scénář je na svou dobu naprosto tradiční a ničím nepřekvapí. Věra Ferbasova a Hugo Haas zahráli moc pěkně, hodně se mi líbil Stanislav Neumann a o kvalitách Saši Rašilova není třeba dlouze mluvit. Pěkný lidský, trošku naivní snímek.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Myslela jsem si, že tahle komedie z roku, kdy mé už nežijící mamince bylo 8 let, bude působit značně vyčpěle a směšně. Nakonec jsem zůstala u televizní obrazovky až do konce a vůbec jsem se nenudila. Věra Ferbasová byla vždycky takové rozverné děvče. Tedy v těch prvorepublikových komediích. Nakonec zemřela v pouhých 62 letech v osamění, že ani není přesně známo datum její smrti. A Hugo Haas? Ten vždycky vtipný představitel hlavních rolí? Druhá světová válka ho jako Žida vyhnala do emigrace a do vlasti už se nikdy natrvalo nevrátil. Člověk si rád připomenul film na prahu válečného konfliktu, kde všechno bylo dosud zalito sluncem.

Dodatečné informace

Původní název:
Andula vyhrála (více)
  • Československo Andula vyhrála
  • Československo Andula Won
Premiéra v ČR:
2. 12. 1938
Distributor:
Moldavia
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění