Koupili jsme ZOO

74%
Koupili jsme ZOO
Plakát traileru
Koupili jsme ZOO (We Bought a Zoo) je americký film inspirovaný skutečným životním příběhem Benjamina Mee. Benjamim Mee si prochází tím, co by nikoho potkat nemělo. Zůstal sám se dvěma dětmi a truchlí nad milovanou manželkou. Se straším synem se mu nedaří komunikovat a tak jediné, co drží rodinu pohromadě je jeho sedmiletá dcera. Rozhodne se proto, že dá na radu staršího bratra a pokusí se začít od začátku. Koupí nový dům i s rozlehlými pozemky a přestěhuje se i s dětmi. K pozemkům patří i zoo, ve které se snaží skupinka nadšených ošetřovatelů udržet zvířata i sebe v jakémsi funkčním stavu. Příjezd nové rodiny je pro ně nadějí na nový začátek. Ovšem Benjamin neví o řízení zoo ani zbla a to, co ho nutí pokračovat dál je nadšená a opět se usmívající dcerka a fakt, že poprvé v životě prožívá své vlastní dobrodružství.



Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8
Vzhledem k obsazení hlavních rolí bylo jasné, že půjde hlavně o romantiku. Ovšem film je založen na skutečném příběhu peripetií kolem znovuotevření jedné zoo (hlavní protagonisté, Benjamin Mee a jeho dcera Ellen, se představí v závěru filmu - zatímco "filmový" Benjamin Matt Damon šplhá přes padlý strom, skutečný BM s dcerou stojí v první řadě nedočkavých návštěvníků). Opravdovým objevem filmu byla (v době natáčení sedmiletá) Maggie Elizabeth Jones v roli malé Rosie; dnes jedenáctiletá dětská herečka už má na kontě tři další celovečerní filmy a dva úspěšné seriály.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
Příjemný rodinný romantický film plný nadšenců. Bohužel je to až příliš předvídatelné a nechybí spousta klišé. Příjemné je sledovat Matta Damona a Scarlett Johansson v netypických rolích..dle mého názoru filmu dost pomohli, jinak by to sklouzlo k čisté průměrnosti.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Pro Croweovy nakažlivé emoce a vytříbené soundtracky mám očividně větší slabost, než jsem myslel. We bought a Zoo je v mnoha ohledech až otravny film (sledování jsem si zpříjemňoval pátráním po nejbrutálnějším způsobu, jakým by mohla ta holčička zemřít), ale když Crowe vystrčí růžky, pořád to stojí za to.


Dodatečné informace

Původní název:
We Bought a Zoo (více)
  • USA Koupili jsme ZOO
  • USA We Bought a Zoo
Premiéra v ČR:
12. 4. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Čeština:
Koupili jsme ZOO je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch