Umělec

75%

Komentáře a recenze 44

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Na co slova,když je film geniální i bez nich. V dnešní době velmi odvážný snímek,který si jen těžko bude hledat diváky. Přece jen to není typická popcornovka,která by do kin táhla davy. The Artist to,ale nepotřebuje. On je prostě precizně natočený a do detailu propracovaný a každý správný milovník filmu si k němu cestu najde.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Vysoké hodnocení dávám hlavně za originalitu. Natočit prakticky němý film a konci éry němého filmu je dle mého názoru geniální. Zpracování a příběh herce, který se neumí s koncem němého filmu smířit je také skvělé. Nezbývá než říci, že snímek funguje perfektně i beze slov - 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 266 bodů
6
U tohohle příjemného snímku mám jediný problém s tím, že je skvělý ze svého námětu a principu provedení, ale jinak v něm není žádný režijní nápad, nečekaný zvrat ani překvapivý prvek. Je to film bezesporu půvabný a s kouzlem, ale zároveň je přesně takový, jak jsem si ho představoval. A není to tak trochu chyba?
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Přiznávám, že tohle bylo moje první setkání s němým filmem - a hned taková pecka. V oscarovém minisouboji se Scorseseho Hugem zvítězilo tohle podmanivé dílko zaslouženě. 8.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Roztomilá formalistická hříčka, která je ve své podstatě chytré alternativní retro a variace na životy Errola Flynna, Douglase Fairbankse a Bustera Keatona. Film je vynikající díky ústřední dvojici, která hraje jako o život. Není žádná legrace napsat film beze slov a je celkem jasné, že to festivalové poroty ocení. Umělec má drajv, který by mohl být podle mého soudu ještě o chlup větší, spoustu geniálních režisérských nápadů a zejména srdce.
lamps
lamps
15 150 bodů
8.5
Artista i se svou triviální zápletkou sice až příliš sází na nostalgické naladění cílového publika a na vlastní formální jedinečnost v záplavě hollywoodského mainstreamu, ale je to zkrátka nádherný kus filmařiny. Nikoli podnětný nebo přelomový, ale úžasně svěží, vtipný a autentický, sympaticky vymaněný z postmoderního plagiátorského hávu. Emocionálně vyzrálý, herecky strhující...
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
10
Hodně nečekané překvapení potvrzující jen to, že ve většině případů dostane zlatou sošku Oscara pro nejlepší film ten správný snímek. The Artist si ho bezesporu zasloužil a ode mne dostává plný počet nejen za to, že mě dokázal zaujmout, zabavit a chytit za srdce v době perfektních zvukových efektů a dokonalé počítačové grafiky. 90%
Petrson
Petrson
4 164 bodů
8.5
Velmi příjemná podívaná, prostě nic neočekáváte, sledujete skvělou Peppy MIllerovou, trápícího se George Valentina, který to s tím trápením malinko přehání i v rámci old school movie, ale hold počátkům kinematografie je vzdán v plné úctě. Jednoduché, příjemné, vkusné.
bidlobox
3 802 bodů
8.5
To, co chtěli tvůrci tímto filmem vyjádřit, se jim povedlo skvěle. Nešlo jen o příběh samotný, ale i o formu vyprávění. Černobílý look nás okamžitě popostrčil do doby, kde nás filmejkři chtěli mít, ve skomírající éře němého filmu. Tomu byla podřízena i redukce zvuku na minimum, místo zvuků jsme si přečetli mezititulky. Kostýmy a make-upy byly rovněž dotaženy k absolutnu. Iluzi dovršovala řada grimas a gagů, které tak jako kdysi zastoupily dialogy. A to nemluvím o hereckých výkonech. Martin Scorsese (by) měl určitě z tohoto dalšího filmu o filmu velkou radost!
frantisek-navorka
2 701 bodů
4
sice dobrý nápad, ale to je skoro vše čím mě tento film zaujal. Jsem rád, že už nežijeme v době němích filmů. S velkým očekáváním přichází i velké zklamání. Nudil sem se!