Babí léto

78%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
6
Tento film nemám vůbec rád, ale není to tím, že je špatný.. spíše naopak. Prostě mi vadilo, jak jsem na něm byl v kině a už tenkrát mi připadalo, že Vlastimil Brodský své chmury a stařecké deprese jen nehraje. Je to kvalitní film s hořkou příchutí, který už nemusím vidět.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Lepší než většina našich filmů posledních let. Poněkud depresivní děj (žádný český film ve mě nevzbudil tak tísnivou a smutnou náladu), ale to je v podstatě jen dobře. Navíc ty opravdu skvělé herecké výkony hlavní dvojce!
Fingon
16 886 bodů
6
Až mi bude o padesát let víc, možná se na Babí léto podívám znovu... teď nechápu a ani nechci.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9.5
Na rozdíl od Stracha (Vrásky z lásky) je toto vynikající film o starých lidech, tragikomický příběh, v němž excelují Vlastimil Brodský, Stella Zázvorková a Stanislav Zindulka. No jo, scénář Jiřího Hubače, to musí být silné! A bylo! Je to taková smutná komedie, člověk se nechytá smíchy za břicho, ale někdy se musí i zasmát, např. když Eda (St. Zindulka) říká: "Člověk by měl umřít mladej." A František Hána (Vlast. Brodský) mu na to odpoví: "To už jsme prošvihli, tak teď holt to musíme nějak vydržet." Když tento film vidím (nedávají ho zas tak často jak mnohé jiné), vždycky si řeknu, že to byla poslední velká role Vlastimila Brodského.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Myslím, že ode mně 5 udělených hvězd mluví za vše. Nato, že jsem od filmu nic nečekal a neměl jsem náladu se koukat, tak jsem se rozhodl, že to tedy zkusím. Udělal jsem sakramentsky dobře a famózně jsem se bavil, protože jde o kvalitní podívanou jak po stránce režisérské, scénáristické, tak i hudební a především herecké. Brodský, Zázvorková i Zindulka zahráli naprosto bezkounkurenčně a obdivuhodně. Krásný zážitek.
siginho
siginho
649 bodů
9.5
Takhel jednou všichno skončíme. CHcete sedět za oknem nebo žít naplno až do poslední chvilky??!! I za cenu obětování rodiny! Já rozhodně ANO! Je mi líto toho starého nakonci bezmoného Hány.
  • "tohle je příliš malé, neberem to. Otočte to ."