Taxi

75%
Taxi
Plakát traileru
Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem.


Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Francouzská akční klasika plná adrenalínu a spálených pneumatik. Taxi je Bessonovou trefou do černého , která dokázala oslovit celý svět. Akční pasáže jsou zábavně natočené, nechybí zde humor, pěkná auta a výtečný casting. Po celou dobu jede snímek maximální rychlosti a servíruje jednu bláznivější scénu než druhou. Skvěle jsem se pobavil.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Podařený akční film s pořádnou náloží pod kapotou. Tento film byl v době svého vzniku strašně oblíbený, ale dnes ho na naších obrazovkách téměř nevidím. Sourodá dvojice herců, scénář obyčejný, ale celé se to odehrává v rychlém tempu a o to v akčních filmech jde.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Aby taxikář Daniel nepřišel o řidičák, je nucen spolupracovat s mladým policejním vyšetřovatelem Émilienem na dopadení německých lupičů. Stará francouzská komediální škola se ani tentokrát nezapřela, byť se tady ještě hodně drží na uzdě. Humor, akce, pevný scénář, rychlá kola a letní městská atmosféra. Snímek nemá ani hodinu a půl, a je to dobře, neboť není jediný náznak zbytečného prodlužování a naopak to pěkně odsýpá. Neobvyklá dvojice se drží zavedené charakterní šablony. Policejní vyšetřovatel, na kterého se neustále lepí smůla a taxikář, který se se svým instinktem a zkušenostmi nezadá s leckterým detektivem. Takže jeden smolař, druhý takřka profesionál. To vždy fungovalo a funguje to i nadále.

Dodatečné informace

Původní název:
Taxi (více)
  • Francie Taxi
Premiéra v ČR:
8. 4. 1999
Země původu:
Francie
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
8,7 mil. USD
Tržby:
44,5 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Taxi


Podobné